Рецепт В'ялене м'ясо фото

В'ялене м'ясо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Говяжа вирізка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл , День народження , Фуршет
Риба
Кількість порцій: 10
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.

Рецепт, як приготувати в'ялене м'ясо, зажадає від вас витримки (приготування займе близько двох тижнів), адже захочеться скоріше спробувати його. Можете використовувати яловичину або свинину (м'якоть).

Опис приготування:

Приготування закуски забере у вас час, але почекати варто. Зробити таке самостійно набагато дешевше, ніж купити готове. Ви можете сміливо експериментувати зі спеціями, з гостротою. До столу подавайте закуску холодної, нарізавши її тонкими скибочками. Ви можете подати м'ясо до пива.

  • Яловичина - 0, 8 кілограма
  • Сіль - 0, 75 кілограма
  • Чорний мелений перець - 20 грам
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
1
М'ясо гарненько вимийте і витріть серветками. Зніміть плівку і прожилки, якщо є, потім відкладіть в сторону.
2
У миску викладіть сіль і чорний мелений перець, перемішайте. У контейнер викладіть третину отриманої суміші і помістіть на неї м'ясо, засипте залишилася масою.
3
Накрийте контейнер харчовою плівкою і відправте в холодильник на добу.
4
Змішайте залишилися спеції і дістаньте м'ясо з холодильника. Промийте м'ясо від солі і витріть його серветками.
5
Натріть яловичину сумішшю сухих трав і оберніть в марлю (2-3 шару), перев'яжіть м'ясо щільною ниткою і підвісьте в холодильнику або в погребі (провітрюваному). Залиште м'ясо на 14 днів.
6
Через необхідний час дістаньте м'ясо і розгорніть марлю, наріжте його тонким шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти