Рецепт В'ялене м'ясо фото

В'ялене м'ясо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина, Говяжа вирізка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На святковий стіл, День народження, Фуршет
Риба

Рецепт, як приготувати в'ялене м'ясо, зажадає від вас витримки (приготування займе близько двох тижнів), адже захочеться скоріше спробувати його. Можете використовувати яловичину або свинину (м'якоть).

Приготування закуски забере у вас час, але почекати варто. Зробити таке самостійно набагато дешевше, ніж купити готове. Ви можете сміливо експериментувати зі спеціями, з гостротою. До столу подавайте закуску холодної, нарізавши її тонкими скибочками. Ви можете подати м'ясо до пива.

  • Яловичина - 0, 8 кілограма
  • Сіль - 0, 75 кілограма
  • Чорний мелений перець - 20 грам
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
1
М'ясо гарненько вимийте і витріть серветками. Зніміть плівку і прожилки, якщо є, потім відкладіть в сторону.
2
У миску викладіть сіль і чорний мелений перець, перемішайте. У контейнер викладіть третину отриманої суміші і помістіть на неї м'ясо, засипте залишилася масою.
3
Накрийте контейнер харчовою плівкою і відправте в холодильник на добу.
4
Змішайте залишилися спеції і дістаньте м'ясо з холодильника. Промийте м'ясо від солі і витріть його серветками.
5
Натріть яловичину сумішшю сухих трав і оберніть в марлю (2-3 шару), перев'яжіть м'ясо щільною ниткою і підвісьте в холодильнику або в погребі (провітрюваному). Залиште м'ясо на 14 днів.
6
Через необхідний час дістаньте м'ясо і розгорніть марлю, наріжте його тонким шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти