В'ялене м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати в'ялене м'ясо, зажадає від вас витримки (приготування займе близько двох тижнів), адже захочеться скоріше спробувати його. Можете використовувати яловичину або свинину (м'якоть).
Приготування закуски забере у вас час, але почекати варто. Зробити таке самостійно набагато дешевше, ніж купити готове. Ви можете сміливо експериментувати зі спеціями, з гостротою. До столу подавайте закуску холодної, нарізавши її тонкими скибочками. Ви можете подати м'ясо до пива.
- Яловичина - 0, 8 кілограма
- Сіль - 0, 75 кілограма
- Чорний мелений перець - 20 грам
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
1
М'ясо гарненько вимийте і витріть серветками. Зніміть плівку і прожилки, якщо є, потім відкладіть в сторону.
2
У миску викладіть сіль і чорний мелений перець, перемішайте. У контейнер викладіть третину отриманої суміші і помістіть на неї м'ясо, засипте залишилася масою.
3
Накрийте контейнер харчовою плівкою і відправте в холодильник на добу.
4
Змішайте залишилися спеції і дістаньте м'ясо з холодильника. Промийте м'ясо від солі і витріть його серветками.
5
Натріть яловичину сумішшю сухих трав і оберніть в марлю (2-3 шару), перев'яжіть м'ясо щільною ниткою і підвісьте в холодильнику або в погребі (провітрюваному). Залиште м'ясо на 14 днів.
6
Через необхідний час дістаньте м'ясо і розгорніть марлю, наріжте його тонким шматочками і подавайте до столу.