М'ясо, в'ялене в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
В'ялення - це один з ефективних і смачних способів тривалого зберігання продуктів. За допомогою в'ялення можна заготовити м'ясні продукти про запас, а також створити воістину чудовий делікатес!
У приготуванні в'яленого м'яса в домашніх умовах немає нічого складного, але так як язик йде про сирому м'ясі, то важливо знати і дотримуватися пропорції солі, спецій і м'яса, час просаливания і сушки. В цьому випадку виходить шикарний м'ясний делікатес, який в повній мірі може замінити магазинні продукти. Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах я вам хочу розповісти. Це дуже смачно, ніжно, запашний. Рекомендую!
- М'ясо - 1.2 кілограма (свинячий ошийок)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки (велика, нейодовану)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець - 5 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Часник - 8 зубчиків
- Koriandr - 1 Чайна ложка (насіння подрібнити)
- Чорний перець - 10 штук
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Приготуйте розсіл. Воду з лавровим листом, перцем і гвоздикою доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 5 хвилин.
М'ясо помістіть в ємність для маринування. Маринади охолодитися, видаліть всі спеції. М'ясо залийте маринадом і поставте в холодильник на 3 дня. Кілька разів за цей час переверніть м'ясо.
Після закінчення часу дістаньте м'ясо з маринаду. Обсушити його паперовими рушниками.
Підготуйте суміш спецій для м'яса.
У спеції видавіть часник через часниковий прес.
Перемішайте, повинна вийти кашка.
М'ясо з усіх боків добре натріть спеціями.
Візьміть великий шматок марлі і викладіть на неї м'ясо.
Щільно загорніть м'ясо в марлю.
Перев'яжіть кулінарним шнуром або нитками. Повісьте над плитою або на карниз на кухні на 7-10 днів.
Через 7-10 днів перевірте м'ясо. Якщо є бажання, його можна залишити висіти довше і сильніше підсушити. Точний термін залежить від вологості в приміщенні, товщини шматка м'яса і від того, наскільки сухе м'ясо ви хочете отримати на виході. У будь-якому випадку можна мацати м'ясо і контролювати весь процес.
М'ясо готове до вживання. Наріжте тоненькими шматочками.
Готуйте з задоволенням!