Рецепт М'ясо, в'ялене в домашніх умовах фото

М'ясо, в'ялене в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Кількість порцій: 12
Час приготування: 9 дн. 12 г. 0 хв.

В'ялення - це один з ефективних і смачних способів тривалого зберігання продуктів. За допомогою в'ялення можна заготовити м'ясні продукти про запас, а також створити воістину чудовий делікатес!

Опис приготування:

У приготуванні в'яленого м'яса в домашніх умовах немає нічого складного, але так як язик йде про сирому м'ясі, то важливо знати і дотримуватися пропорції солі, спецій і м'яса, час просаливания і сушки. В цьому випадку виходить шикарний м'ясний делікатес, який в повній мірі може замінити магазинні продукти. Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах я вам хочу розповісти. Це дуже смачно, ніжно, запашний. Рекомендую!

  • М'ясо - 1.2 кілограма (свинячий ошийок)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 4 Ст. Ложки (велика, нейодовану)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Запашний перець - 5 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Часник - 8 зубчиків
  • Koriandr - 1 Чайна ложка (насіння подрібнити)
  • Чорний перець - 10 штук
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 2
Приготуйте розсіл. Воду з лавровим листом, перцем і гвоздикою доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 5 хвилин.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 3
М'ясо помістіть в ємність для маринування. Маринади охолодитися, видаліть всі спеції. М'ясо залийте маринадом і поставте в холодильник на 3 дня. Кілька разів за цей час переверніть м'ясо.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 4
Після закінчення часу дістаньте м'ясо з маринаду. Обсушити його паперовими рушниками.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 5
Підготуйте суміш спецій для м'яса.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 6
У спеції видавіть часник через часниковий прес.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 7
Перемішайте, повинна вийти кашка.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 8
М'ясо з усіх боків добре натріть спеціями.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 9
Візьміть великий шматок марлі і викладіть на неї м'ясо.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 10
Щільно загорніть м'ясо в марлю.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 11
Перев'яжіть кулінарним шнуром або нитками. Повісьте над плитою або на карниз на кухні на 7-10 днів.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 12
Через 7-10 днів перевірте м'ясо. Якщо є бажання, його можна залишити висіти довше і сильніше підсушити. Точний термін залежить від вологості в приміщенні, товщини шматка м'яса і від того, наскільки сухе м'ясо ви хочете отримати на виході. У будь-якому випадку можна мацати м'ясо і контролювати весь процес.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 13
М'ясо готове до вживання. Наріжте тоненькими шматочками.
м'ясо, в'ялене в домашніх умовах - фото крок 14
Готуйте з задоволенням!

Схожі рецепти