Рецепт Іспанське м'ясо в'ялене фото

Іспанське м'ясо в'ялене
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл

Щоб приготувати м'ясо з іспанської рецептом, потрібно багато терпіння. Тому як витримується воно за часом, як справжній швейцарський сир - місяцями. Ось, як приготувати в'ялене іспанське м'ясо.

Справжній іспанська хамон готується з окосту або лопатки молодого поросяти, вигодуваного жолудями. Це цілий ритуал, можна сказати, обряд, який іспанці проводять восени, приносячи в жертву молодих поросят. Так що це майже священне блюдо. Готується воно півтора року, а з'їдається протягом аж чотирьох років!

  • Свиняча шия - 2, 5 кілограма
  • Сіль морська - 0, 5 кілограма
  • Чорний перець горошок - 3 чайних ложки
  • Запашний перець - 3 чайних ложки
  • Гвоздика - 2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 8 штук
  • Аджика - 3-4 Ст. Ложок
  • Koriandr - 1-2 чайних ложок
  • Паприка - 2-3 Ст. Ложок
  • Розмарин - 1-2 чайних ложок
  • Чилі перець - 1-2 чайних ложок
  • Майоран - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник сушений - 1-2 Ст. Ложок
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 1
Нам потрібна свиняча шия, вирізка. Так як вона велика, я розділю її на 2 частини. Її буде зручніше маринувати і підвішувати сушитися. М'ясо, природно, має бути свіжим, а краще - парним. Іспанська хамон готується зазвичай зі свинячої ноги або лопатки, але чисте м'ясо навіть краще. І потім в домашніх умовах дотримати точний рецепт іспанського хамона мало кому вдасться, так як готується він півтора року. Тому я адаптувала рецепт під нас з вами.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 2
Тепер приступаємо до маринаду. На шматок в 2, 5 кг потрібно 3 літра води. Ставимо каструлю на вогонь. Додаємо 14 столових ложок морської солі. Кладемо чорний і запашний перець, гвоздику і лавровий лист. Доводимо до кипіння. Вимикаємо через 5-7 хвилин, даємо маринаду охолонути. Проціджуємо від спецій і закладаємо туди 2 шматка свинини. Вода повинна покрити всі з верхом.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 3
Закриваємо кришкою, а краще Придавлюємо тарілкою і прибираємо в холодильник на три доби. Кожен день, вранці і ввечері, перевертаємо м'ясо в розсолі, щоб все рівномірно просаливаемой. Через три дні м'ясо потрібно покласти під прес, щоб з нього стекла вода. Перед цим і після витріть шматки паперовими рушниками.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 4
Поки м'ясо пресується, робимо пряну присипку. Знадобиться суха аджика (3 ст.Л.), koriandr (1 середня лінія), паприка (2 ст.Л.), чорний перець (1 середня лінія), розмарин (1 середня лінія) і перець чилі (1 середня лінія). Всі ці приправи нам потрібні в молотом вигляді. Обвалюють один шматок в вийшла суміші, ретельно втираючи останню в м'ясо.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 5
Для другого шматка нам знадобиться сванська суміш (3 ст.Л.). У неї входять зелений і гострий перці, koriandr, часник, Тархуна, естрада, кмин і базилік. А також, перець чилі (1 середня лінія), чорний перець (1 середня лінія) і майоран (1 ст.Л.). Обвалюють другий шматок.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 6
Обертаємо обидва шматка марлею і кладемо в холодильник на тиждень. Потім дістаємо, розгортаємо і, якщо потрібно, додаємо таких же спецій в один і другий шматок. Зверху вони повинні бути яскравими. Загортаємо в інші (сухі) марлі. Туго перетягуємо мотузкою (це можуть бути джгут або мотузка) і підвішуємо в темному прохолодному провітрюваному місці на місяць. Температура повинна бути не вище +10 і не нижче +1. Тобто холодильник і балкон - найприйнятніші місця.
іспанське м'ясо в'ялене - фото крок 7
Взагалі, чим довше будуть в'ялитися шматки м'яса, тим ефектніше результат. Іспанська хамон готується таким чином півтора року. Тому він такий дорогий. Якщо у вас є стільки терпіння, можете і почекати. Але, як правило, місяць-півтора - це оптимальний час для витримки м'яса. Ось, що у вас вийде при розгортанні марлі. Така нарізка виходить. Апетитно, Чи не справедливість?

Схожі рецепти