Рецепт Утопенци (shpikachka) фото

Утопенци (shpikachka)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Кількість порцій: 6
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Сьогодні я збираюся розповісти вам, як приготувати утопенци (špikačku). Чеська кухня славиться різного роду сосисками і виробами з м'яса. Чехи - народ цікавий, і страви у них незвичайні. Раджу!

Опис приготування:

Напевно, найважливіший етап в створенні цього нехитрого страви - підготовка, а саме - придбання самих м'ясних виробів. Дуже важливо спочатку вибрати смачні і якісні шпикачки (або sardel'ki). Від первинного смаку залежить кінцевий результат закуски.

  • Shpikachki - 6 штук(sardel'ki)
  • Солоний огірок - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Вода - 700 мілілітрів
  • Винний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Запашний і чорний мелений перець - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гвоздика - 5 штук
утопенци (shpikachka) - фото крок 1
Для приготування цього чешкского страви нам необхідно взяти шпікачки. Шпикачки - це сардельки з вкрапленнями сала всередині. Важливо брати хорошої якості шпікачки, в натуральній оболонці. Якщо у вас велика проблема з купівлею такого виду ковбасних виробів, купите пристойні сардельки. Важливо, щоб їх смак був гідним. Від цього залежить кінцевий результат. Варіант з сардельками підійде ще тим, кому шпікачки здаються занадто жирною їжею.
утопенци (shpikachka) - фото крок 2
Очистіть шпікачки від оболонки.
утопенци (shpikachka) - фото крок 3
З одного боку зробіть в Шпикачки розріз ножем по всій довжині.
утопенци (shpikachka) - фото крок 4
У утворився корманчік вкладіть кілька шматочків солоного огірочка.
утопенци (shpikachka) - фото крок 5
Візьміть літрову банку. Добре її промийте та висушіть. На дно банки покладіть нарізані кільця цибулі. Висота лука в банку повинна бути не менше 1 см.
утопенци (shpikachka) - фото крок 6
Щільно укладіть в банку наповнені шпікачки, чергуючи їх з кільцями цибулі.
утопенци (shpikachka) - фото крок 7
Знову кільця цибулі кладемо в банку.
утопенци (shpikachka) - фото крок 8
Знову шпікачки.
утопенци (shpikachka) - фото крок 9
І так до самого верху ємності. У банку помістіть 5 зірочок гвоздики.
утопенци (shpikachka) - фото крок 10
Приготуйте маринад. Для маринаду потрібно: 1 ст. Ложка солі (звичайна, НЕ екстра), 1 ст. Ложка цукрового піску, 2-3 listika lavrovogo Lista, 6-7 горошин чорного або білого перцю, 5-6 горошин запашного перцю і 700 мл питної води. Компоненти маринаду змішайте. Поставте на вогонь і кип'ятіть 5 хвилин.
утопенци (shpikachka) - фото крок 11
У маринад додайте 1, 5 ст. Ложки винного оцту. Розмішайте і вимкніть вогонь. Отриманим маринадом залийте шпикачки в банку. Закрутіть кришкою банку. Дайте маринаду в банку охолонути. Після поставте банку в холодильник на 10 днів. Після закінчення цього терміну шпікачки потрібно вийняти і подати до столу без маринаду. Такі шпікачки-утопенци подають до пива. Вважається відмінною закускою в Чехії.
утопенци (shpikachka) - фото крок 12
Подаємо закуску до столу без маринаду, разом з цибулею, який маринувався зі Шпикачки. Якщо чесно, готувала страву вперше. Думала, що нічого особливо путнього не вийде, але реально вийшло дуже смачно. Відмінно подавати як до пива, так і до міцніших напоїв. Дуже смак порадував!

Схожі рецепти