Утопенци (shpikachka)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я збираюся розповісти вам, як приготувати утопенци (špikačku). Чеська кухня славиться різного роду сосисками і виробами з м'яса. Чехи - народ цікавий, і страви у них незвичайні. Раджу!
Напевно, найважливіший етап в створенні цього нехитрого страви - підготовка, а саме - придбання самих м'ясних виробів. Дуже важливо спочатку вибрати смачні і якісні шпикачки (або sardel'ki). Від первинного смаку залежить кінцевий результат закуски.
- Shpikachki - 6 штук(sardel'ki)
- Солоний огірок - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Вода - 700 мілілітрів
- Винний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Запашний і чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика - 5 штук
Для приготування цього чешкского страви нам необхідно взяти шпікачки. Шпикачки - це сардельки з вкрапленнями сала всередині. Важливо брати хорошої якості шпікачки, в натуральній оболонці. Якщо у вас велика проблема з купівлею такого виду ковбасних виробів, купите пристойні сардельки. Важливо, щоб їх смак був гідним. Від цього залежить кінцевий результат. Варіант з сардельками підійде ще тим, кому шпікачки здаються занадто жирною їжею.
Очистіть шпікачки від оболонки.
З одного боку зробіть в Шпикачки розріз ножем по всій довжині.
У утворився корманчік вкладіть кілька шматочків солоного огірочка.
Візьміть літрову банку. Добре її промийте та висушіть. На дно банки покладіть нарізані кільця цибулі. Висота лука в банку повинна бути не менше 1 см.
Щільно укладіть в банку наповнені шпікачки, чергуючи їх з кільцями цибулі.
Знову кільця цибулі кладемо в банку.
Знову шпікачки.
І так до самого верху ємності. У банку помістіть 5 зірочок гвоздики.
Приготуйте маринад. Для маринаду потрібно: 1 ст. Ложка солі (звичайна, НЕ екстра), 1 ст. Ложка цукрового піску, 2-3 listika lavrovogo Lista, 6-7 горошин чорного або білого перцю, 5-6 горошин запашного перцю і 700 мл питної води. Компоненти маринаду змішайте. Поставте на вогонь і кип'ятіть 5 хвилин.
У маринад додайте 1, 5 ст. Ложки винного оцту. Розмішайте і вимкніть вогонь. Отриманим маринадом залийте шпикачки в банку. Закрутіть кришкою банку. Дайте маринаду в банку охолонути. Після поставте банку в холодильник на 10 днів. Після закінчення цього терміну шпікачки потрібно вийняти і подати до столу без маринаду. Такі шпікачки-утопенци подають до пива. Вважається відмінною закускою в Чехії.
Подаємо закуску до столу без маринаду, разом з цибулею, який маринувався зі Шпикачки. Якщо чесно, готувала страву вперше. Думала, що нічого особливо путнього не вийде, але реально вийшло дуже смачно. Відмінно подавати як до пива, так і до міцніших напоїв. Дуже смак порадував!