Рецепт Українська кров'янка фото

Українська кров'янка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Роздільне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Давайте зануримося в атмосферу українського села і приготуємо справжню українську кров'янку, рецепт якої передається тамтешніми селянами з вуст в уста, із покоління в покоління.

Опис приготування:

У дитинстві я багато разів потрапляв на дуже цікаву церемонію: я бачив, як в українському селі забивають кабана. Зазвичай це відбувалося на якесь свято - на Великдень або Різдво, на весілля або батьківщини, на ювілей або хрестини. Словом, не просто так Цього завжди чекали як якогось особливого події. І, серед інших страв, обов'язково в той же день робили кров'янку. У дитинстві вона мені не дуже подобалася, проте сьогодні із задоволенням з'їдаю, коли підвертається можливість.

Рецепт української кров'яної ковбаси такий:

1. Для початку обробіть кишки. Свинячі кишки необхідно гарненько почистити і промити.

2. Сало, а також почищені цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку.

3. Гречку відварити до готовності.

4. У суміш з лука, часнику і сала додайте гречку (обов'язково остигнула, не можна додавати гарячу), туди ж влийте молоко і свинячу кров. Для того, щоб свиняча кров не згорнулася, потрібно в неї можна ложку оцту. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.

5. Далі свинячі кишки наповніть вийшов фаршем. Формуйте ковбасу будь-якої довжини, який тільки хочете, а кінці кишки зав'яжіть ниткою або жгутиком.

6. Готувати українську кров'яну ковбасу можна двома способами: або відварити в солоній воді протягом 20 хвилин, або запекти в духовці теж близько 15-20 хвилин до готовності при 180 градусах.

Українська кров'янка готова. Смачного!

  • Свиняча кров - 1 літр
  • Сало - 500 грам
  • Цибулини - 4 штуки
  • Гречка - 500 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Свинячі кишки (пачка) - 1 штука
У дитинстві я багато разів потрапляв на дуже цікаву церемонію: я бачив, як в українському селі забивають кабана. Зазвичай це відбувалося на якесь свято - на Великдень або Різдво, на весілля або батьківщини, на ювілей або хрестини. Словом, не просто так Цього завжди чекали як якогось особливого події. І, серед інших страв, обов'язково в той же день робили кров'янку. У дитинстві вона мені не дуже подобалася, проте сьогодні із задоволенням з'їдаю, коли підвертається можливість.

Рецепт української кров'яної ковбаси такий:

1. Для початку обробіть кишки. Свинячі кишки необхідно гарненько почистити і промити.

2. Сало, а також почищені цибулю і часник пропустіть через м'ясорубку.

3. Гречку відварити до готовності.

4. У суміш з лука, часнику і сала додайте гречку (обов'язково остигнула, не можна додавати гарячу), туди ж влийте молоко і свинячу кров. Для того, щоб свиняча кров не згорнулася, потрібно в неї можна ложку оцту. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.

5. Далі свинячі кишки наповніть вийшов фаршем. Формуйте ковбасу будь-якої довжини, який тільки хочете, а кінці кишки зав'яжіть ниткою або жгутиком.

6. Готувати українську кров'яну ковбасу можна двома способами: або відварити в солоній воді протягом 20 хвилин, або запекти в духовці теж близько 15-20 хвилин до готовності при 180 градусах.

Українська кров'янка готова. Смачного!

Схожі рецепти