Ковбаса кров'янка
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох країнах з давніх часів було прийнято готувати ситну домашню ковбасу напередодні кожного свята. Щільні натуральні кишково оболонки начиняли сумішшю з крові, сала та гречки зі спеціями.
Для того, щоб приготувати традиційну кров'яну ковбасу на крові з гречкою, багато чого не потрібно. Просто уважно вивчіть мій рецепт, як приготувати ковбасу кров'янку. Для того, щоб кров'янка видалася соковитою і ніжною, запікайте в духовці 20 хвилин. Готово!
- Кров свиняча - 1, 5 L
- Яйця - 2-3 штук
- Сало - 700 грам
- Гречка відварна - 350 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль, спеції - За смаком
- Кишки свинячі, ні - За смаком (опціонально)
Відваріть гречку, а цибулю обсмажте в сковороді на рослинній олії. Змішайте обидві складові.
Сало поріжте дрібними кубиками, так само наріжте і часник. Змішайте всі з гречкою і цибулею. Процідіть через сито кров, влийте її в суміш гречки, овочів і сала. За смаком додайте спеції, потім старанно все перемішайте.
Збийте яйце, додайте в них молоко, все добре перемішайте. Вмішайте дану суміш в кров'яної фарш.
Старанно очищені кишки наповніть готовим фаршем, зав'яжіть ниткою, формуючи своєрідні ковбаски. Опустіть їх в холодну воду, почекайте, поки вона закипить, і тримайте на вогні приблизно 15 хвилин. Дістаньте варену ковбасу з води, обсушити. Нагрейте духовку до 170 градусів. Запікайте кров'янку 20 хвилин. Можна вживати її гарячої або холодної. Смачного!