Рецепт Ковбаса кров'янка фото

Ковбаса кров'янка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

У багатьох країнах з давніх часів було прийнято готувати ситну домашню ковбасу напередодні кожного свята. Щільні натуральні кишково оболонки начиняли сумішшю з крові, сала та гречки зі спеціями.

Для того, щоб приготувати традиційну кров'яну ковбасу на крові з гречкою, багато чого не потрібно. Просто уважно вивчіть мій рецепт, як приготувати ковбасу кров'янку. Для того, щоб кров'янка видалася соковитою і ніжною, запікайте в духовці 20 хвилин. Готово!

  • Кров свиняча - 1, 5 L
  • Яйця - 2-3 штук
  • Сало - 700 грам
  • Гречка відварна - 350 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Кишки свинячі, ні - За смаком (опціонально)
ковбаса кров'янка - фото крок 1
Відваріть гречку, а цибулю обсмажте в сковороді на рослинній олії. Змішайте обидві складові.
ковбаса кров'янка - фото крок 2
Сало поріжте дрібними кубиками, так само наріжте і часник. Змішайте всі з гречкою і цибулею. Процідіть через сито кров, влийте її в суміш гречки, овочів і сала. За смаком додайте спеції, потім старанно все перемішайте.
ковбаса кров'янка - фото крок 3
Збийте яйце, додайте в них молоко, все добре перемішайте. Вмішайте дану суміш в кров'яної фарш.
ковбаса кров'янка - фото крок 4
Старанно очищені кишки наповніть готовим фаршем, зав'яжіть ниткою, формуючи своєрідні ковбаски. Опустіть їх в холодну воду, почекайте, поки вона закипить, і тримайте на вогні приблизно 15 хвилин. Дістаньте варену ковбасу з води, обсушити. Нагрейте духовку до 170 градусів. Запікайте кров'янку 20 хвилин. Можна вживати її гарячої або холодної. Смачного!

Схожі рецепти