Кров'яна ковбаса з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Кров'яна ковбаса популярна у слов'ян, південців. У російських її подають на Різдво в якості традиційної страви. Готувати її треба зі свіжої свинини та свинячої крові. Купити свіжу свинину можна у м'ясника.
Як зробити кров'янку з гречкою?
1. Викладіть свинячу шийку в велику каструлю і залийте 2 л холодної води. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 1, 5 годин без кришки на середньо-слабкому вогні. Штам Бульйон, а шийку подрібніть ножем або за допомогою м'ясорубки.
2. Бульйон ще раз доведіть до кипіння, всипте гречку і варіть на повільному вогні до розварювання протягом півгодини. Якщо рідини мало, влийте окропу. Через півгодини зніміть з вогню і остудіть.
3. Жир і сало подрібніть. Почистіть і дрібно наріжте цибулю. У сковроде потомите сала, потім на утворився жиру обсмажити цибулю до м'якості і прозорості. Додайте жир і смажте ще 20 хвилин. Остудіть.
4. Свинячу кров змішайте з оцтом, потім додайте остигнула гречку. Додайте сіль, перець, гвоздику і мускатний горіх. Потім влийте вершки і добре перемішайте.
5. Кишки виверніть, Залиште сіль і пару раз. Через дві години промийте кишки теплою водою, обсушити, виверніть назад. Кінець кишки зв'яжіть шпагатом. За допомогою насадки для ковбас на м'ясорубку або воронки начините кишки приготованим фаршем. Розмір ковбас робіть на сові розсуд. Кінці зв'язуйте шпагатом. Проколіть кишку в декількох місцях тонкою голкою.
6. Залишилося тільки зварити кров'яну ковбасу. Варіть ковбасу на дуже повільному вогні до твердості приблизно півгодини. Спливла ковбасу ще раз проколіть в декількох місцях. Готову ковбасу остудіть. Зберігайте кров'яну ковбасу в холодильнику протягом двох тижнів.
Кров'яна ковбаса з гречкою готова!
Смачного!
- Свиняча кров - 1 літр
- Свиняча шийка (м'якоть) - 250 грам
- Свинячий жир - 800 грам
- Свиняче сало (солоне) - 150 грам
- Гречана січка - 2 склянки (подрібнена гречана крупа)
- Цибулини - 2 штуки
- Вершки - 1 Склянка
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Мелена гвоздика - 1 щіпка
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець мелений - - За смаком
- Свинячі кишки (упаковка) - 1 штука
1. Викладіть свинячу шийку в велику каструлю і залийте 2 л холодної води. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 1, 5 годин без кришки на середньо-слабкому вогні. Штам Бульйон, а шийку подрібніть ножем або за допомогою м'ясорубки.
2. Бульйон ще раз доведіть до кипіння, всипте гречку і варіть на повільному вогні до розварювання протягом півгодини. Якщо рідини мало, влийте окропу. Через півгодини зніміть з вогню і остудіть.
3. Жир і сало подрібніть. Почистіть і дрібно наріжте цибулю. У сковроде потомите сала, потім на утворився жиру обсмажити цибулю до м'якості і прозорості. Додайте жир і смажте ще 20 хвилин. Остудіть.
4. Свинячу кров змішайте з оцтом, потім додайте остигнула гречку. Додайте сіль, перець, гвоздику і мускатний горіх. Потім влийте вершки і добре перемішайте.
5. Кишки виверніть, Залиште сіль і пару раз. Через дві години промийте кишки теплою водою, обсушити, виверніть назад. Кінець кишки зв'яжіть шпагатом. За допомогою насадки для ковбас на м'ясорубку або воронки начините кишки приготованим фаршем. Розмір ковбас робіть на сові розсуд. Кінці зв'язуйте шпагатом. Проколіть кишку в декількох місцях тонкою голкою.
6. Залишилося тільки зварити кров'яну ковбасу. Варіть ковбасу на дуже повільному вогні до твердості приблизно півгодини. Спливла ковбасу ще раз проколіть в декількох місцях. Готову ковбасу остудіть. Зберігайте кров'яну ковбасу в холодильнику протягом двох тижнів.
Кров'яна ковбаса з гречкою готова!
Смачного!