Домашня кров'яна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом домашньої кров'яної ковбаси. Блюдо може здатися малоапетитне, але це тільки для тих, хто не пробував її зробити! Я ось раз зробила, тепер роблю часто, вже дуже смачно!
Як ви бачите, насправді, рецепт приготування домашньої кров'яної ковбаси настільки простий, що ви без проблем зможете її приготувати самостійно. І не можна сказати, що то аж надто складно, - дуже навіть простий рецепт домашньої кров'яної ковбаси! Так що навіщо платити багато грошей м'ясникові, якщо все це під силу кожній господині? Спробуйте і переконайтеся, кров'яна ковбаса своїми руками завжди смачніше виходить!
- Кров свиняча - 1 літр
- М'якоть свиняча - 200 грам
- Сало - 200 грам
- Жир - 700 грам
- Січка гречки - 2 склянки
- Цибуля - 3 штуки
- Вершки нежирні - 1 Склянка
- Оцет винний - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Кишки очищені - 2-4 штук
1. М'ясо відварити, готове охолоджуємо і ріжемо дрібно. У цьому ж бульйоні відварити січку. Жир, сало і цибулю нарубати на дрібненькі шматочки. Ці інгредієнти добре обсмажити на сковороді.
2. Кров змішаємо з оцтом, перемішаємо, і дренажний, якщо є необхідність. Виливаємо її в каструлю з товстими стінками. До неї ж - сек, сало і цибулю разом з жиром. Туди ж - подрібнену м'якоть свинини, вершки, сіль. Все ретельно перемішати.
3. Тепер підготовлені кишки з одного боку зав'язуємо вузлом і акуратно наповнюємо цим фаршем.
4. Тепер зав'язуємо вузлом і другий кінець ковбаси. Акуратно поміщаємо в каструлю, варимо 20 хвилин на маленькому вогні.
5. Тепер запікаємо ще 20 хвилин, або ж просто обсмажити на олії з усіх боків. От і все!