Рецепт Кров'яна ковбаса фото

Кров'яна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Кров'яна ковбаса - смачне і ситне блюдо. Воно живе і процвітає сотні років. Кров'яну ковбасу зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах. А в Росії її холодної або гарячої подають на Різдво.

Кров'яну ковбасу подавайте зі свіжим салатом, картоплею або іншими печеними овочами. Приготуйте для кров'яної ковбаси гострий соус або соус на основі майонезу та хрону.

Отже, як приготувати кров'яну ковбасу?

1. Спочатку обробіть кишки. Свинячі кишки почистіть і промийте.

2. Сало, почищені цибулю і часник подрібніть за допомогою м'ясорубки.

3. Гречку відварити в злегка підсоленій воді до готовності.

4. У подрібнену суміш з лука, часнику і сала додайте остигнула гречку, влийте молоко і свинячу кров. Щоб свиняча кров не згорнулася, в неї можна додати ложку червоного винного оцту (перед тим, як будете заливати в фарш). Додати сіль, поперчіть і перемішайте.

5. Кишки наповніть приготованим фаршем. Формуйте ковбасу бажаної довжини. Кінці кишки зав'яжіть спеціальної ниткою або джгутом.

6. Кров'яну ковбасу можна відварити в підсоленій воді до твердості протягом 20 хвилин або можна запекти в духовці. Ковбасу викладіть на змащене олією деко.

7. Деко відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте кров'яну ковбасу до рум'яної скоринки.

Смачного!

  • Свиняча кров - 1 літр
  • Сало - 500 грам
  • Цибулини - 4 штуки
  • Гречка - 500 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Свинячі кишки (пачка) - 1 штука
Кров'яну ковбасу подавайте зі свіжим салатом, картоплею або іншими печеними овочами. Приготуйте для кров'яної ковбаси гострий соус або соус на основі майонезу та хрону.

Отже, як приготувати кров'яну ковбасу?

1. Спочатку обробіть кишки. Свинячі кишки почистіть і промийте.

2. Сало, почищені цибулю і часник подрібніть за допомогою м'ясорубки.

3. Гречку відварити в злегка підсоленій воді до готовності.

4. У подрібнену суміш з лука, часнику і сала додайте остигнула гречку, влийте молоко і свинячу кров. Щоб свиняча кров не згорнулася, в неї можна додати ложку червоного винного оцту (перед тим, як будете заливати в фарш). Додати сіль, поперчіть і перемішайте.

5. Кишки наповніть приготованим фаршем. Формуйте ковбасу бажаної довжини. Кінці кишки зав'яжіть спеціальної ниткою або джгутом.

6. Кров'яну ковбасу можна відварити в підсоленій воді до твердості протягом 20 хвилин або можна запекти в духовці. Ковбасу викладіть на змащене олією деко.

7. Деко відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте кров'яну ковбасу до рум'яної скоринки.

Смачного!

Схожі рецепти