Рецепт Кров'яна ковбаса з салом фото

Кров'яна ковбаса з салом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Натуральна домашня кров'яна ковбаса - це неймовірно смачно. Якщо ви ще не пробували приготувати її в домашніх умовах, обов'язково беріть за основу цей рецепт і повторіть його на своїй кухні!

Процес приготування ковбаси я рекомендую почати з вечора. Відварити заздалегідь сало і гречку. Кишки потрібно як слід промити і очистити при необхідності. Часник не шкодуйте, він надає ковбаски особливу пікантність. Але про все розповім по порядку.

  • Гречана крупа - 400 грам
  • Кров - 3 L
  • Кишки - 13-15 штук(50-60 см в сирому вигляді)
  • Часник - 5-6 штук (головок)
  • Сало - 2 кілограма
  • Молоко - 2 склянки
  • Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль і перець - За смаком
  • Яйце - 2 штуки
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Гречку відварити в підсоленій воді до готовності і остудіть. Відваріть сало, можна з додаванням лаврового листа і запашного перцю для аромату. Очистіть часник.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 2
У глибоку миску надішліть гречку і влийте кров, попередньо процідивши через сито.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 3
Додайте молоко.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 4
Через м'ясорубку пропустіть сало.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 5
Через м'ясорубку пропустіть часник.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 6
Додайте сіль і перець.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 7
Яйця збийте окремо і влийте в приготовану масу.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 8
Додайте крохмаль. Ретельно перемішайте.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 9
Очищену кишку акуратно насадити на м'ясорубку з встановленою спеціальною насадкою для ковбаси.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 10
Зауважте один край щільною ниткою, наповніть і зав'яжіть з іншого боку.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 11
Повинні вийти такі ковбаски.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 12
Для початку їх потрібно відварити, по 2-3 штуки, не більше. У киплячу воду опустіть ковбаску. provara про 5-7 хвилин. Гострою голкою зробіть пару проколів, щоб ковбаска не лопнула. Варіть ще 10 хвилин. У каструлю можна додати лавровий лист для аромату.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 13
Викладіть ковбаски на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 14
Запікайте кров'яну ковбасу близько 35 хвилин.
кров'яна ковбаса з салом - фото крок 15
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 5 кілограм готової ковбаски. Смачного!

Схожі рецепти