Кров'янка
(покроковий рецепт з фото)
Кров'янка в домашніх умовах готується дуже просто. Хороша така ковбаса і на холодну, і на гаряче. Смачно подати кров'янку на святковий стіл з картоплею або салатом зі свіжих овочів.
Кров'янку мені подобається подавати з печеною картоплею і солоними огірочками. Виходить такий ситний сільський вечерю. Незважаючи на свою простоту, таке гаряче піде на ура і на святковому столі.
Отже, як приготувати кров'янку?
1. Свинячі кишки ретельно почистіть, промийте і замочіть на годину-дві.
2. 500 г сала, очищені від шкірки цибулю і часник подрібніть за допомогою м'ясорубки.
3. Гречку промийте та відваріть в злегка підсоленій воді до готовності. Вона обов'язково повинна вийти розсипчастою.
4. У фарш з лука, часнику і сала додайте гречку, влийте вершки або молоко, а також свинячу кров. Додати сіль, поперчіть і перемішайте до утворення однорідної фаршу.
5. Вимочені кишки наповніть приготованим фаршем і зав'яжіть кінці кишки спеціальної ниткою або джгутом.
6. Ковбасу викладіть на змащене олією деко, посипте дрібно нарізаним салом.
7. Деко з ковбасою відправте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до рум'яної скоринки.
Смачного!
- Свиняча кров - 1 літр
- Сало - 580 грам(500 г - для ковбаси, 80 г - для смаження)
- Цибулини - 4 штуки
- Гречка - 500 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Нежірие вершки або молоко - 1, 5 склянки
- Свинячі кишки (пачка) - 1 штука
Отже, як приготувати кров'янку?
1. Свинячі кишки ретельно почистіть, промийте і замочіть на годину-дві.
2. 500 г сала, очищені від шкірки цибулю і часник подрібніть за допомогою м'ясорубки.
3. Гречку промийте та відваріть в злегка підсоленій воді до готовності. Вона обов'язково повинна вийти розсипчастою.
4. У фарш з лука, часнику і сала додайте гречку, влийте вершки або молоко, а також свинячу кров. Додати сіль, поперчіть і перемішайте до утворення однорідної фаршу.
5. Вимочені кишки наповніть приготованим фаршем і зав'яжіть кінці кишки спеціальної ниткою або джгутом.
6. Ковбасу викладіть на змащене олією деко, посипте дрібно нарізаним салом.
7. Деко з ковбасою відправте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до рум'яної скоринки.
Смачного!