Кутя українська
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас знають таке блюдо, як кутя. Але я лише знайома з версією з рису з родзинками, яку зараз прийнято ставити на стіл під час поминок. Хоча є й інші багатші смаком рецепти.
Вам буде цікаво дізнатися, як приготувати кутю українську, якщо ви любите традиційні страви на свята. Саме цей рецепт прийнято робити на Різдво. І чим більше в складі солодких доповнень, тим багатшим буде життя в родині. Тому регулюйте кількість сухофруктів і горіхів на свій розсуд.
- Пшениця - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Мак - 50 грам
- Мед - За смаком
- Сухофрукти - За смаком
- Волоський горіх - За смаком
- Цукор - За смаком
- Цукати - За смаком
З вечора промийте пшеницю і залийте її водою. Залиште крупу на ніч.
Після крупу слід відварити. Це можна зробити на плиті або перекласти пшеницю в горщик для запікання з водою. Приберіть крупу в духовку при 180 градусах на 2, 5 годину.
У приготовлену кашу додайте масло і цукор за смаком. Добре перемішайте.
Горіхи дрібно наріжте і обсмажте на сухій сковороді. Мак запарьте окропом на пару хвилин. Цукати і сухофрукти дрібно наріжте. Все додайте до каші.
Також влийте мед. Добре перемішайте кутю. Найкраще її подавати після того як вона настоїться в холодильнику.