Рецепт Кутя українська фото

Кутя українська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Вершкове масло , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , Різдво
Десерти , Кутя
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Багато з нас знають таке блюдо, як кутя. Але я лише знайома з версією з рису з родзинками, яку зараз прийнято ставити на стіл під час поминок. Хоча є й інші багатші смаком рецепти.

Опис приготування:

Вам буде цікаво дізнатися, як приготувати кутю українську, якщо ви любите традиційні страви на свята. Саме цей рецепт прийнято робити на Різдво. І чим більше в складі солодких доповнень, тим багатшим буде життя в родині. Тому регулюйте кількість сухофруктів і горіхів на свій розсуд.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мак - 50 грам
  • Мед - За смаком
  • Сухофрукти - За смаком
  • Волоський горіх - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Цукати - За смаком
кутя українська - фото крок 1
З вечора промийте пшеницю і залийте її водою. Залиште крупу на ніч.
кутя українська - фото крок 2
Після крупу слід відварити. Це можна зробити на плиті або перекласти пшеницю в горщик для запікання з водою. Приберіть крупу в духовку при 180 градусах на 2, 5 годину.
кутя українська - фото крок 3
У приготовлену кашу додайте масло і цукор за смаком. Добре перемішайте.
кутя українська - фото крок 4
Горіхи дрібно наріжте і обсмажте на сухій сковороді. Мак запарьте окропом на пару хвилин. Цукати і сухофрукти дрібно наріжте. Все додайте до каші.
кутя українська - фото крок 5
Також влийте мед. Добре перемішайте кутю. Найкраще її подавати після того як вона настоїться в холодильнику.

Схожі рецепти