Паляниця українська
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна українська паляниця - це прекрасна альтернатива хлібу на домашньому столі. Особливістю даних паляниці є начинка, яку можна підібрати на свій смак. Просто і доступно!
А ви знаєте, як приготувати паляницю українську? Чи готуєте просте тісто з борошна, яєць і кефіру. Тонко розкочуєте і ділите на кружечки, кожен з яких наповнюєте начинкою. Для начинки ідеально підійде картопляне пюре зі смаженою цибулею, також можна додавати м'ясо. Хай щастить!
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
- Картопля відварна - 5 штук
- Цибуля зелена - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сирки плавлені - 2 штуки
Відварну картоплю перетворюємо в пюре. Для тесту збиваємо яйця з сіллю і кефіром. Поступово підсипає борошно, замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним.
Для начинки обсмажуємо подрібнену цибулю і з'єднуємо його з картопляним пюре і тертим плавленим сирком.
Тісто тонко розгортаємо, вирізаємо з нього гуртки, в які додаємо начинку, краю з'єднуємо. Акуратно розгортаємо палянички качалкою.
Обсмажуємо кожну паляницю на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Смачного!