Рецепт Паляниця українська фото

Паляниця українська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Коржі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Апетитна українська паляниця - це прекрасна альтернатива хлібу на домашньому столі. Особливістю даних паляниці є начинка, яку можна підібрати на свій смак. Просто і доступно!

Опис приготування:

А ви знаєте, як приготувати паляницю українську? Чи готуєте просте тісто з борошна, яєць і кефіру. Тонко розкочуєте і ділите на кружечки, кожен з яких наповнюєте начинкою. Для начинки ідеально підійде картопляне пюре зі смаженою цибулею, також можна додавати м'ясо. Хай щастить!

  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
  • Картопля відварна - 5 штук
  • Цибуля зелена - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сирки плавлені - 2 штуки
паляниця українська - фото крок 1
Відварну картоплю перетворюємо в пюре. Для тесту збиваємо яйця з сіллю і кефіром. Поступово підсипає борошно, замішуємо тісто. Воно повинно вийти еластичним.
паляниця українська - фото крок 2
Для начинки обсмажуємо подрібнену цибулю і з'єднуємо його з картопляним пюре і тертим плавленим сирком.
паляниця українська - фото крок 3
Тісто тонко розгортаємо, вирізаємо з нього гуртки, в які додаємо начинку, краю з'єднуємо. Акуратно розгортаємо палянички качалкою.
паляниця українська - фото крок 4
Обсмажуємо кожну паляницю на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти