Аджика українська на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Одна з головних і незамінних заготовок, яка виступає в якості відмінного соусу до безлічі страв, особливо до м'яса. Готується вона відносно швидко, а саме головне - правильно вибрати помідори
Відмінний соус в будь-який час року і до будь-якої страви. З м'ясом аджика українська на зиму в домашніх умовах смакує найкраще. Якщо хочете, щоб вона була найбільш гострою, додайте більше гіркого перцю і корінь хрону, а також не забувайте, що аджика дуже любить часник.
- Помідори - 5 кілограм
- Перець солодкий - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
- Часник - 400 грам
- Перець гострий - 5 штук
- Морква - 500 грам
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 100 грам
1. Літо - той час, коли готувати аджику на зиму саме час. За цим рецептом виходить до 7 літрів готової аджики.
2. Готуємо овочі: ретельно миємо їх і нарізаємо на 4-6 частин. Часник також нарізаємо, і я не тону. Нарізка повинна бути такою, щоб овочі легко поміщалися в лотку м'ясорубки.
3. Пропускаємо все через м'ясорубку. За необхідності можна це зробити кілька разів.
3. Переливаємо все у велику каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання маси додаємо сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішавши, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Млоїмо все на повільному вогні близько 3 годин. За годину до приготування додайте ще 5 зубків часнику.
4. Готову аджику розливаємо по банках, стерилізуємо по 5 хвилин і закочує. Ємність для консервації вибирайте самі. Я зазвичай використовую баночки по 0, 5 л.