Рецепт Аджика українська на зиму фото

Аджика українська на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Помідор , Часник
Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 50
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Одна з головних і незамінних заготовок, яка виступає в якості відмінного соусу до безлічі страв, особливо до м'яса. Готується вона відносно швидко, а саме головне - правильно вибрати помідори

Опис приготування:

Відмінний соус в будь-який час року і до будь-якої страви. З м'ясом аджика українська на зиму в домашніх умовах смакує найкраще. Якщо хочете, щоб вона була найбільш гострою, додайте більше гіркого перцю і корінь хрону, а також не забувайте, що аджика дуже любить часник.

  • Помідори - 5 кілограм
  • Перець солодкий - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
  • Часник - 400 грам
  • Перець гострий - 5 штук
  • Морква - 500 грам
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
аджика українська на зиму - фото крок 1
1. Літо - той час, коли готувати аджику на зиму саме час. За цим рецептом виходить до 7 літрів готової аджики.
аджика українська на зиму - фото крок 2
2. Готуємо овочі: ретельно миємо їх і нарізаємо на 4-6 частин. Часник також нарізаємо, і я не тону. Нарізка повинна бути такою, щоб овочі легко поміщалися в лотку м'ясорубки.
аджика українська на зиму - фото крок 3
3. Пропускаємо все через м'ясорубку. За необхідності можна це зробити кілька разів.
аджика українська на зиму - фото крок 4
3. Переливаємо все у велику каструлю і ставимо на вогонь. Після закипання маси додаємо сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішавши, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Млоїмо все на повільному вогні близько 3 годин. За годину до приготування додайте ще 5 зубків часнику.
аджика українська на зиму - фото крок 5
4. Готову аджику розливаємо по банках, стерилізуємо по 5 хвилин і закочує. Ємність для консервації вибирайте самі. Я зазвичай використовую баночки по 0, 5 л.

Схожі рецепти