Українська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Українська ковбаса, зроблена в домашніх умовах, безсумнівно, дуже смачна, а готувати її не дуже складно. Спробувавши один раз, кожен захоче дізнатися, як приготувати українську ковбасу.
Домашня ковбаса по-українськи - це свинина, сало і часник, але головний інгредієнт цього рецепта - терпіння. Один нюанс: після запікання за рахунок виділення соку ковбаси стає на 30-40% менше, так що краще готувати побільше. І рада: ароматний, концентрований м'ясний бульйон, утворюється при запіканні ковбаси в духовці, можна використовувати як основу для приготування супу або соусу до м'яса. Ковбасу можна заморозити про запас, розігрів перед подачею в гарячій духовці.
- Свиняча шия - 4 кілограма
- Свиняче сало - 500 грам
- Паша - 500 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Зерна гірчиці - 5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Кишки свинячі очищені - За смаком
М'ясо вимийте, обсушити паперовим рушником і наріжте на шматочки 2х2 см.
Так само поступите з салом і пашиной. Можна частину м'яса замінити на куряче філе, але це зробить ковбасу суші і відіб'ється на її смак.
Перемішайте все нарізане м'ясо в глибокій мисці, добре посоліть, поперчіть, додайте насіння гірчиці.
Додайте у фарш подрібнений часник, 1 склянку прохолодної води, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 4-6 годин.
Натягніть кишку на ковбасну насадку м'ясорубки і наповніть ковбасної масою. Краще це робити удвох. Готову ковбасу проткніть товстою голкою в багатьох місцях, складіть в кола, викладіть на деко і залиште в холодильнику на ніч.
Вранці поставте деко в заздалегідь нагріту до 180-200 градусів духовку, а на деко налийте 2 склянки води. Запікайте ковбасу 1 час, по 30 хвилин з кожного боку.
Готової ковбаси дайте охолонути (по бажанню, можна подати і гарячої) і подавайте зі свіжим житнім хлібом, соліннями, гострими закусками і відвареною картоплею.