Рецепт Українська ковбаса фото

Українська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Свиняча вирізка, Сало
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Українська ковбаса, зроблена в домашніх умовах, безсумнівно, дуже смачна, а готувати її не дуже складно. Спробувавши один раз, кожен захоче дізнатися, як приготувати українську ковбасу.

Домашня ковбаса по-українськи - це свинина, сало і часник, але головний інгредієнт цього рецепта - терпіння. Один нюанс: після запікання за рахунок виділення соку ковбаси стає на 30-40% менше, так що краще готувати побільше. І рада: ароматний, концентрований м'ясний бульйон, утворюється при запіканні ковбаси в духовці, можна використовувати як основу для приготування супу або соусу до м'яса. Ковбасу можна заморозити про запас, розігрів перед подачею в гарячій духовці.

  • Свиняча шия - 4 кілограма
  • Свиняче сало - 500 грам
  • Паша - 500 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Зерна гірчиці - 5 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Кишки свинячі очищені - За смаком
українська ковбаса - фото крок 1
М'ясо вимийте, обсушити паперовим рушником і наріжте на шматочки 2х2 см.
українська ковбаса - фото крок 2
Так само поступите з салом і пашиной. Можна частину м'яса замінити на куряче філе, але це зробить ковбасу суші і відіб'ється на її смак.
українська ковбаса - фото крок 3
Перемішайте все нарізане м'ясо в глибокій мисці, добре посоліть, поперчіть, додайте насіння гірчиці.
українська ковбаса - фото крок 4
Додайте у фарш подрібнений часник, 1 склянку прохолодної води, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 4-6 годин.
українська ковбаса - фото крок 5
Натягніть кишку на ковбасну насадку м'ясорубки і наповніть ковбасної масою. Краще це робити удвох. Готову ковбасу проткніть товстою голкою в багатьох місцях, складіть в кола, викладіть на деко і залиште в холодильнику на ніч.
українська ковбаса - фото крок 6
Вранці поставте деко в заздалегідь нагріту до 180-200 градусів духовку, а на деко налийте 2 склянки води. Запікайте ковбасу 1 час, по 30 хвилин з кожного боку.
українська ковбаса - фото крок 7
Готової ковбаси дайте охолонути (по бажанню, можна подати і гарячої) і подавайте зі свіжим житнім хлібом, соліннями, гострими закусками і відвареною картоплею.

Схожі рецепти