Тукан
(покроковий рецепт з фото)
Влаштуйте вечерю в бразильському стилі - приготуйте фейжоаду. Ця страва, за переказами придумане африканськими рабами в Південній Америці, приготувати в домашніх умовах дуже просто. Розповідаю, як.
Бразильське блюдо фейжоада можна без праці приготувати в домашніх умовах - всі використовувані інгредієнти доступні, ніякої екзотики тут немає. Та й приготування страви дуже просте, більшу частину часу воно готується саме, без нашої участі. Спробуйте, якщо ви любите поєднання м'яса і квасолі, то фейжоада вам напевно сподобається
- Свиняча корейка - 500 грам
- Свинячі реберця - 600 грам
- Сосиски - 200 грам
- Копчена ковбаса - 150 грам
- Вода - 2 L
- Квасоля чорна - 600 грам
- Бекон - 80 грам
- Яловичина - 250 грам
- Сало - 250 грам
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Помідори - 3 штуки
- Перець чилі - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
Квасоля промийте і замочіть на ніч в літрі прохолодної води.
На наступний день беремо велику каструлю, додаємо туди квасолю, шматочки корейки, яловичини, сирих сосисок. Заливаємо двома літрами води і варимо півтори години на середньому вогні.
В окремій сковороді в маслі обсмажити нарізані цибулю, часник, перець чилі бекон, сало і копчену ковбасу.
Через пару хвилин додаємо в сковороду дрібно нарізані помідори і чашку бульйону, в якому вариться квасоля. Обсмажити все разом протягом декількох хвилин.
Знімаємо сковороду з вогню. Коли пройде півтори години варіння квасолі з м'ясом, додаємо вміст сковороди в каструлю.
Додаємо реберця, сіль і перець. Ставимо на вогонь і тушкуємо до повної готовності квасолі і м'ясних інгредієнтів.
Фейжоада готова. Подавати в гарячому вигляді.