Рецепт Tušpara фото

Tušpara
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Tušpara - це такий вид пельменів по-казахському. Класичний рецепт приготування тушпари передбачає використання конини або верблюжатини, але тут використовується баранина.

Опис приготування:

Приготування тушпари в домашніх умовах ділиться на 4 етапу:

1. Підготовка фаршу.

2. Замешіваеніе тесту.

3. Загортання м'яса в тісто.

4. Варка тушпари.

  • Крем - 200 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Очищена вода - 650 мілілітрів(500 мл для м'яса, 150 мл для тесту)
  • М'якоть баранини - 700 грам
  • Сало баранини - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Сіль - 2, 5 чайних ложки(1, 5 для начинки, 1 для тіста)
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 600 грам
Tušpara - фото крок 1
Своїм та ріжемо м'ясо на невеликі шматки, те ж саме проробляємо з курдюком.
Tušpara - фото крок 2
Лук моєму, чистим, нарізаємо півкільцями.
Tušpara - фото крок 3
По черзі пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, сало, цибуля. Перемішуємо, додаємо сіль і перець, знову перемішуємо.
Tušpara - фото крок 4
У борошно розбиваємо два яйця.
Tušpara - фото крок 5
Додаємо води, сіль і починаємо месім. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і податливим.
Tušpara - фото крок 6
Тісто залишаємо на 40 хвилин, накриваючи рушником. Після цього розгортаємо його і ділимо на невеликі квадратики.
Tušpara - фото крок 7
Розкладаємо фарш по шматочках тесту.
Tušpara - фото крок 8
Красивий tušparu. З'єднуємо протилежні кути.
Tušpara - фото крок 9
Пальцями завершуємо загортання.
Tušpara - фото крок 10
Тепер притуляє один до одного згорнуті кути трикутнички.
Tušpara - фото крок 11
Тушпару кидаємо в киплячу воду, де і варимо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Після цього відкидаємо тушпару на друшляк і подаємо до столу.

Схожі рецепти