Tušpara
(покроковий рецепт з фото)
Tušpara - це такий вид пельменів по-казахському. Класичний рецепт приготування тушпари передбачає використання конини або верблюжатини, але тут використовується баранина.
Приготування тушпари в домашніх умовах ділиться на 4 етапу:
1. Підготовка фаршу.
2. Замешіваеніе тесту.
3. Загортання м'яса в тісто.
4. Варка тушпари.
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Очищена вода - 650 мілілітрів(500 мл для м'яса, 150 мл для тесту)
- М'якоть баранини - 700 грам
- Сало баранини - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки(1, 5 для начинки, 1 для тіста)
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 600 грам
Своїм та ріжемо м'ясо на невеликі шматки, те ж саме проробляємо з курдюком.
Лук моєму, чистим, нарізаємо півкільцями.
По черзі пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, сало, цибуля. Перемішуємо, додаємо сіль і перець, знову перемішуємо.
У борошно розбиваємо два яйця.
Додаємо води, сіль і починаємо месім. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і податливим.
Тісто залишаємо на 40 хвилин, накриваючи рушником. Після цього розгортаємо його і ділимо на невеликі квадратики.
Розкладаємо фарш по шматочках тесту.
Красивий tušparu. З'єднуємо протилежні кути.
Пальцями завершуємо загортання.
Тепер притуляє один до одного згорнуті кути трикутнички.
Тушпару кидаємо в киплячу воду, де і варимо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Після цього відкидаємо тушпару на друшляк і подаємо до столу.