Тріска в пивному клярі
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви використовується рідкий пивний кляр. Приготувати тріску в пивному клярі просто, багато часу приготування у вас не займе. Пиво для клярі краще вибрати світле. Гарнір по смаку. Почнемо.
Тріска в пивному клярі відмінно поєднується з салатом зі свіжих овочів і рисом. Пивний кляр можна використовувати з усіма видами риби. Так само з овочами. Пивний кляр не дає алкоголем. Він випаровується під час смаження. Тріска виходить м'якою і дуже смачною. Спробуйте. Рецепт тріски в пивному клярі спеціально для вас.
- Гарячкові файл - 400-500 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження.)
- Борошно - 150 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 50 грам
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Пиво - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Змішайте в чашці борошно, кукурудзяний крохмаль і пекарський порошок. Додати сіль.
Збийте яйце з пивом.
Тепер вилийте пиво з яйцем в чашку з борошном, кукурудзяним крохмалем і пекарського порошку. Перемішайте.
Приготуйте філе тріски. Помийте його. Промочите паперовою серветкою від зайвої води.
Вимочіть філе тріски в пивному клярі.
Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло. Викладіть філе тріски в пивному клярі. Акуратно, щоб кляр НЕ розтікся по сковороді.
Обсмажуйте філе тріски до золотистої скоринки з обох сторін. Після викладіть готову тріску на паперову серветку, щоб весь зайвий жир стік. Подавайте з рисом або свіжими овочами.