Сир в пивному клярі
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і швидка в приготуванні закуска до будь-якого столу. Підійде будь-який твердий сир.
Готуємо кляр з борошна, пива, яйця і спеції. Сир ріжемо брусочками. Потім його треба обваляти в клярі і обсмажити в олії до золотистої скоринки.
- Світле пиво - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сир "російський" - 200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Просійте борошно в миску.
Додайте сіль, перець чорний мелений і 1 яйце. Перемішайте.
Влийте світле пиво. Вимісити до однорідності маси (без грудочок).
Сир нарізати на тонкі смужки.
Кожен шматочок вивалявся в клярі. Обсмажте у великій кількості масла на сковороді з двох сторін. Вогонь невеликий. Смажимо швидко. Якщо дати сиру довго полежати в сковороді, він почне плавитися.
Подайте до столу, притрусивши зеленню. Відмінна закуска до пива.