Рецепт Спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами фото

Спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Зайчатина
Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Коли нам трапляється дичину, це завжди трохи свято. Тому я намагаюся приготувати що-небудь цікаве, яскраве. Нехай навіть і повозитися доведеться - воно того варто!

Опис приготування:

Дичина прийнято вимочувати і маринувати. Таким чином забирається специфічний запах і м'ясо стає світліше, м'якше. А на гарнір до такого м'яса подайте ріпу в карамелі - цікаве поєднання.

  • Спинка зайця - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Масло топлене - 2 Ст. Ложки
  • Пиво темне - 500 мілілітрів
  • Житній хліб - 1 скибочку
  • Буряк - 1 штука (середнього розміру)
  • Масло - 300 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Чорний перець - За смаком
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 1
Дике м'ясо потребує попереднього відмочування і маринуванні. Відмочую зайця я в крижаній воді години 4-5, змінюючи воду кожну годину. В результаті м'ясо стає набагато світліше. Потім я заливаю його смачним розсолом від огірків чи помідорів, розведеним такою ж кількістю води. Залишаю в холодильнику на ніч.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 2
Потім м'ясо виймають і зрізаю жорсткі плівки. Добре обсушую серветкою. Заєць готовий до подальшого приготування.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 3
Обсмажте спинки на рослинному маслі до рум'янцю, додавши шінкованной цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 4
Залийте м'ясо пивом, я віддаю перевагу темне. Гасіть без кришки на середньому вогні близько години, перевертаючи м'ясо кожні 20 хвилин.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 5
Готове м'ясо викладіть на тарілку і накрийте фольгою, зберігаючи його теплим. У соус додайте крихти чорного хліба і тушкуйте до загусання.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 6
Одночасно обсмажте на ложці топленого масла гриби.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 7
Ріпу наріжте шматочками і ошпарьтеокропом. Обсушити і обсмажити на другий ложці топленого масла, посоливши і додавши в середині обсмажування цукор. Карамелізіруется цукор, помішуючи і огортаючи шматочки ріпи з усіх боків.
спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами - фото крок 8
Подавайте спинки зайця з грибами і ріпою, полив пивним соусом. Смачного!

Схожі рецепти