Спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами
(покроковий рецепт з фото)
Коли нам трапляється дичину, це завжди трохи свято. Тому я намагаюся приготувати що-небудь цікаве, яскраве. Нехай навіть і повозитися доведеться - воно того варто!
Дичина прийнято вимочувати і маринувати. Таким чином забирається специфічний запах і м'ясо стає світліше, м'якше. А на гарнір до такого м'яса подайте ріпу в карамелі - цікаве поєднання.
- Спинка зайця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Масло топлене - 2 Ст. Ложки
- Пиво темне - 500 мілілітрів
- Житній хліб - 1 скибочку
- Буряк - 1 штука (середнього розміру)
- Масло - 300 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
Дике м'ясо потребує попереднього відмочування і маринуванні. Відмочую зайця я в крижаній воді години 4-5, змінюючи воду кожну годину. В результаті м'ясо стає набагато світліше. Потім я заливаю його смачним розсолом від огірків чи помідорів, розведеним такою ж кількістю води. Залишаю в холодильнику на ніч.
Потім м'ясо виймають і зрізаю жорсткі плівки. Добре обсушую серветкою. Заєць готовий до подальшого приготування.
Обсмажте спинки на рослинному маслі до рум'янцю, додавши шінкованной цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком.
Залийте м'ясо пивом, я віддаю перевагу темне. Гасіть без кришки на середньому вогні близько години, перевертаючи м'ясо кожні 20 хвилин.
Готове м'ясо викладіть на тарілку і накрийте фольгою, зберігаючи його теплим. У соус додайте крихти чорного хліба і тушкуйте до загусання.
Одночасно обсмажте на ложці топленого масла гриби.
Ріпу наріжте шматочками і ошпарьтеокропом. Обсушити і обсмажити на другий ложці топленого масла, посоливши і додавши в середині обсмажування цукор. Карамелізіруется цукор, помішуючи і огортаючи шматочки ріпи з усіх боків.
Подавайте спинки зайця з грибами і ріпою, полив пивним соусом. Смачного!