Швидкий пиріг з маслятами
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - грибна пора! І чого тільки не наготуєш з грибами! Особливе місце у мене займають рум'яні пироги. Ніхто не відязикаться від привабливої шматка грибного пирога!
Заморожене листкове тісто - паличка - виручалочка сучасної господині. Для такого пирога зручніше брати тісто, замороженное широким листом. А в приготуванні все просто: обсмажили гриби, завернули в тісто і відправили в духовку. Пробуйте!
- Тісто листкове бездріжджове - 300 грам
- Масло - 400 грам
- Капуста пекінська - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Зелень - 1/2 пучка (кріп і зелена цибуля)
- Чорний перець - За смаком
- Кунжут - 1 щіпка
Маслюки наріжте і обсмажте на олії до рум'яної скоринки. У мене заморожені гриби, тому я спочатку їх погасила до випаровування зайвої вологи, а потім додала масло і смажила.
Пекінську капусту - нижню частину - наріжте соломкою і обсмажте на олії разом з ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте смажені маслюки, посічену зелень кропу і цибулі. Остудіть начинку перед формуванням пирога.
Тісто розморозити, при необхідності розкачайте. На середину викладіть начинку і сформуйте пиріг. Зручно робити такі пироги у вигляді плетінки. У мене тісто було в вузькому рулоні, тому я сформувати просто - підігнув краї з усіх боків, зрізала надлишки, розкотила залишки і вирізала смужки, якими скріпила краю пирога. Змастіть пиріг жовтком і посипте кунжутом.
Випікайте при 180 градусах хвилин 20-25. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і подавайте теплим.