Курка з маслятами
(покроковий рецепт з фото)
Запечена в духовці курка - це саме по собі дуже смачне, святкове блюдо. А коли вона фарширована грибами, та ще й такими соковитими, як маслюки - це блюдо саме стає святом!
Курка, фарширована маслятами - відмінне блюдо! Причому маслюки тут - обов'язкова уязик: вони підходять найбільше, оскільки є одними з найбільш соковитих грибів. Сік, виділяється маслятами, додасть соковитості і самої курки і оживляти її своїм смаком. Отже, розповідаю, як приготувати курку з маслятами.
- Курка - 1 кілограм
- Масло - 500 грам
- Чорнослив - 8-9 штук
- Яблука - 4 штуки (кислі)
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Мелений болгарський перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
1. Маслюки ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками.
2. Потім змішуємо з чорносливом. Солимо, перчим.
3. Отриманою сумішшю фаршируємо курку, після чого зашиваємо.
4. Далі натираємо курку меленим болгарським перцем і змащуємо майонезом. Кладемо в форму для запікання, запікаємо в духовці при температурі 200 градусів до появи скоринки. Під час запікання періодично поливаємо курку соком, що виділяється.
5. Крупно нарізаємо яблука.
6. Коли на курці утворюється корочка, обкладає її з усіх боків яблуками. Запікаємо далі, до готовності. Загальний час запікання становить приблизно 40 хвилин.
7. Готову курку викладаємо на блюдо. Прикрашаємо всім, чим тільки можна прикрасити блюдо: зеленню, помідорами, огірками, болгарським перцем, часточками лимона, маслинами і т.Д. Смачного!