Грибний суп з маслятами
(покроковий рецепт з фото)
Маслюки - відмінні гриби, за харчовою цінністю майже не поступаються білим. Оскільки їх плодоношення припадає на липень-жовтень, то зараз саме час поговорити про страви, які готують з маслюків.
Пропоную Вашій увазі рецепт приготування грибного супу з маслятами. Це досить простий рецепт, що не включає в себе багато компонентів, однак суп виходить дуже смачним.
Пам'ятайте, що молоді маслюки можна смажити або варити, не знімаючи шкірки, але дорослі треба обов'язково очищати: акуратно знімати шкірку з капелюшка.
Порада: щоб шкірка легше знімалася, гриби можна опустити на 1-2 хвилини в окріп або потримати над парою.
- Масло - 300 грам
- Картопля - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Маслюки ретельно промиваємо і очищаємо.
2. Відокремлюємо капелюшки від ніжок. Нарізаємо шматочками окремо капелюшки і окремо ніжки маслюків.
3. Далі необхідно потовкти капелюшки. Завдяки цьому, суп вийде більш насиченим.
4. Картоплю чистимо і нарізаємо.
5. Закип'ятити воду в каструлі. Води не повинно бути дуже багато, щоб суп вийшов густуватим. У киплячу воду додаємо гриби. Варимо півгодини, періодично помішуючи, поки бульйон не стане густуватим.
6. По завершенню 30 хвилин додаємо в каструлю нарізану картоплю. Варимо ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
7. Цибулю дрібно нарізаємо.
8. Потім обсмажуємо його на рослинному маслі.
9. Обсмажену цибулю додаємо в суп. Солимо, перчим. Все перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо плиту і залишаємо суп ще на годину, щоб він настоявся.
10. Наш грибний суп готовий! Подаємо до столу зі сметаною. Смачного!