Грибний суп з маслятами

Грибний суп з маслятами
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Маслюки - відмінні гриби, за харчовою цінністю майже не поступаються білим. Оскільки їх плодоношення припадає на липень-жовтень, то зараз саме час поговорити про страви, які готують з маслюків.

опис приготування:

Пропоную Вашій увазі рецепт приготування грибного супу з маслятами. Це досить простий рецепт, що не включає в себе багато компонентів, однак суп виходить дуже смачним.

Пам'ятайте, що молоді маслюки можна смажити або варити, не знімаючи шкірки, але дорослі треба обов'язково очищати: акуратно знімати шкірку з капелюшка.

Порада: щоб шкірка легше знімалася, гриби можна опустити на 1-2 хвилини в окріп або потримати над парою.


  • масло— 300 грам
  • Картопля— 600 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
Грибний суп з маслятами - фото крок 1 1. Маслюки ретельно промиваємо і очищаємо.

Грибний суп з маслятами - фото крок 2 2. Відокремлюємо капелюшки від ніжок. Нарізаємо шматочками окремо капелюшки і окремо ніжки маслюків.

Грибний суп з маслятами - фото крок 3 3. Далі необхідно потовкти капелюшки. Завдяки цьому, суп вийде більш насиченим.

Грибний суп з маслятами - фото крок 4 4. Картоплю чистимо і нарізаємо.

Грибний суп з маслятами - фото крок 5 5. Закип'ятити воду в каструлі. Води не повинно бути дуже багато, щоб суп вийшов густуватим. У киплячу воду додаємо гриби. варимо півгодини, періодично помішуючи, поки бульйон не стане густуватим.

Грибний суп з маслятами - фото крок 6 6. По завершенню 30 хвилин додаємо в каструлю нарізану картоплю. варимо ще 15 хвилин, періодично помішуючи.

Грибний суп з маслятами - фото крок 7 7. Цибулю дрібно нарізаємо.

Грибний суп з маслятами - фото крок 8 8. Потім обсмажуємо його на рослинному маслі.

Грибний суп з маслятами - фото крок 9 9. Обсмажену цибулю додаємо в суп. солимо, перчим. все перемішуємо. варимо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо плиту і залишаємо суп ще на годину, щоб він настоявся.

Грибний суп з маслятами - фото крок 10 10. Наш грибний суп готовий! Подаємо до столу зі сметаною. Смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Курка з маслятами

Курка з маслятами

Запечена в духовці курка - це саме по собі дуже смачне, святкове блюдо. А коли вона фарширована грибами, та ще й такими соковитими, як маслюки - це блюдо саме стає святом! опис приготування: курка, фарширована маслятами - відмінне блюдо! Причому маслюки тут - обов'язкова умова: вони підходять ...

читати далі
Пиріг з маслятами

Пиріг з маслятами

Пиріг з маслюків - смачне і не складне в приготуванні блюдо. зараз, влітку, Ви самі можете назбирати в лісі свіженьких, молодих маслюків та приготувати з нього смачний пиріг. Не упускайте можливість! опис приготування: Зараз кінець літа, самий розпал грибного періоду, а значить, саме час погов...

читати далі
Спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами

Спинка зайця в пивному соусі з карамельної ріпою і смаженими маслятами

Коли нам трапляється дичину, це завжди трохи свято. Тому я намагаюся приготувати що-небудь цікаве, яскраве. Нехай навіть і повозитися доведеться - воно того варто! опис приготування: Дичина прийнято вимочувати і маринувати. Таким чином забирається специфічний запах і м'ясо стає світліше, м'якш...

читати далі
Грибний суп на Закарпатті

Грибний суп на Закарпатті

Хочу запропонувати вам на замітку приголомшливе перша страва. неймовірно ароматне, наваристий, ситне і смачне, воно безумовно заслуговує вашої уваги. Так що рекомендую повторити рецепт будинку! опис приготування: Представляю вам дуже простий спосіб, як приготувати грибну юшку по-закарпатськи з...

читати далі
Грибний суп з маринованих грибів

Грибний суп з маринованих грибів

Не знаю, що приготувати на обід? Хочу поділитися улюбленим рецептом, як приготувати грибний суп з маринованих грибів. Блюдо оригінальне за смаком і подачі до столу, спробуйте обов'язково. опис приготування: Так багато різноманітних рецептів перших страв, а як почнеш вибирати, так і вибрати ніч...

читати далі