Креветки в пивному клярі
(покроковий рецепт з фото)
Креветки в пивному клярі - відмінна закуска для фуршету і під пиво. Такі креветки підуть на ура з різними соусами. Креветки в пивному клярі готуються просто і дуже швидко. Спробуйте!
Креветки в повному грилі готуються дуже просто: приготуйте кляр з борошна, пива і солі, умочіть в ньому креветки і обсмажте в олії на середньому вогні. Соус до креветок можна приготувати з майонезу і пропущеного через прес часнику.
- Борошно - 1/2 склянки
- Пиво - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Креветки очищені - 600-650 грам (великі)
- Масло рослинне - 1/2 - 3/4 склянки
1. У мисці до однорідної маси змішайте борошно пиво і сіль.
2. Промийте креветки холодною водою і просушіть на паперовому рушнику.
3. У сковороді або каструлі на середньому вогні нагрівайте масло.
4. Креветки умочіть в кляр.
5. Обсмажте креветки в гарячому маслі (по хвилині з кожної сторони). Використовуйте палички або щипці, щоб не обпекти руки.
6. Обсмажені креветки просушіть на паперовому рушнику і подавайте з соусом і овочами. Смачного!