Рецепт Тісто для кулеб'яки фото

Тісто для кулеб'яки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Кулеб'яка

Для кулеб'яки потрібно гарне тісто, без запаху дріжджів і присмаку кислоти. У процесі випікання воно повинно вийти тонким, щоб тримало начинку. Пропоную рецепт, як приготувати тісто для кулеб'яки.

Хоча тісто і дріжджове, але в результаті виходить тонка оболонка з великою кількістю начинки усередині. Традиційно кулеб'яку випікають з рибною начинкою, але також можна додавати капусту, Мал, яйця. Тісто виходить з приємним солодкуватим смаком, що відмінно підкреслює солону начинку.

  • Борошно - 450 грам
  • Молоко - 260 мілілітрів
  • Дріжджі - 12 грам
  • Жовток - 3 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Цукровий пісок - 45 грам
тісто для кулеб'яки - фото крок 1
1. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, потім розчиняємо в ньому дріжджі. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно і сіль, додаємо жовтки і тонкою цівкою вливаємо молоко з дріжджами. Спеціальною насадкою замішуємо тісто на повільній швидкості (близько 5-7 хвилин), потім збільшуємо швидкість і вимішуємо ще 10 хвилин.
тісто для кулеб'яки - фото крок 2
2. В іншій мисці змішуємо розм'якшене масло з цукром. Зменшуємо швидкість міксера, до тесту поступово додаємо масляну суміш. Потім робимо максимальну швидкість і вимішуємо ще 10 хвилин.
тісто для кулеб'яки - фото крок 3
3. Готове тісто затягуємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 2-3 годину.
тісто для кулеб'яки - фото крок 4
4. Дістаємо тісто, обвалюють його, трохи мнучи. Знову закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3 годину. Тісто готове до випічки!

Схожі рецепти