Кулеб'яка з листкового тіста з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кулеб'яки з капустою і з листкового тіста. Кулеб'якою називають довгастої овальної форми закритий пиріг, складається який з кількох начинок.
Бувають кілька рецептів приготування кулеб'яки, як з листкового тіста, так і з дріжджового. В даному рецепті кулебяка готується з листкового тіста, а начинкою служить капуста і варені яйця.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Листкове тісто - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Олія - 30 грам
1. Приготовим начинку. Капусту дрібно нашаткувати, потім хвилин п'ять-сім бланшируємо. Потім капусті даємо охолонути.
2. Відварюємо круто яйця, очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Потім змішуємо в мисці капусту, вершкове масло і варені яйця. Поперчити, посолимо, і все перемішуємо.
3. В тонкий пласт розгортає тісто. Приготовану начинку викладаємо на середину тесту, краю пласта потім защипнути.
4. Пергаментом або фольгою застилає деко, швом вниз укладаємо кулеб'яку. Збиваємо в мисочці яйце і потім змащуємо їм кулеб'яку. Деко з кулеб'яки відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно хвилин двадцять.
5. Потім кулеб'яку виймаємо і можемо подавати. Смачного!