Рецепт Кулеб'яка з листкового тіста з капустою фото

Кулеб'яка з листкового тіста з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Листкове тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Кулеб'яка

Рецепт приготування кулеб'яки з капустою і з листкового тіста. Кулеб'якою називають довгастої овальної форми закритий пиріг, складається який з кількох начинок.

Бувають кілька рецептів приготування кулеб'яки, як з листкового тіста, так і з дріжджового. В даному рецепті кулебяка готується з листкового тіста, а начинкою служить капуста і варені яйця.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Листкове тісто - 1 штука
  • Яйця - 4 штуки
  • Олія - 30 грам
кулеб'яка з листкового тіста з капустою - фото крок 1
1. Приготовим начинку. Капусту дрібно нашаткувати, потім хвилин п'ять-сім бланшируємо. Потім капусті даємо охолонути.
кулеб'яка з листкового тіста з капустою - фото крок 2
2. Відварюємо круто яйця, очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Потім змішуємо в мисці капусту, вершкове масло і варені яйця. Поперчити, посолимо, і все перемішуємо.
кулеб'яка з листкового тіста з капустою - фото крок 3
3. В тонкий пласт розгортає тісто. Приготовану начинку викладаємо на середину тесту, краю пласта потім защипнути.
кулеб'яка з листкового тіста з капустою - фото крок 4
4. Пергаментом або фольгою застилає деко, швом вниз укладаємо кулеб'яку. Збиваємо в мисочці яйце і потім змащуємо їм кулеб'яку. Деко з кулеб'яки відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо приблизно хвилин двадцять.
кулеб'яка з листкового тіста з капустою - фото крок 5
5. Потім кулеб'яку виймаємо і можемо подавати. Смачного!

Схожі рецепти