Кулеб'яка «мишка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Більшість господинь знає, що кулебяка - це багатошаровий пиріг. Щоб його приготувати необхідно дріжджове тісто, млинці та кілька начинок. Я знайшла більш зручний варіант пирога і ділюся з вами.
Опис приготування:
Запропонований варіант кулеб'яки можна подати на новорічний стіл, надавши форму майбутнього символу року. Пиріг на столі буде виглядати дуже оригінально. Обов'язково спробуйте!
- Листкове тісто - 400 грам
- Лаваш - 1 грам (рулоном, 1 метр)
- Фарш - 450 грам (свинячо-яловичий)
- Гриби - 400 грам (печериці)
- Сир - 140 грам (твердих сортів)
- Яйця - 2 штуки (відварні)
- Масло рослинне - 3-5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Листкове тісто необхідно розморозити заздалегідь.
Листкове тісто необхідно розморозити заздалегідь.
Лук наріжте четвертинками кільця і обсмажте до готовності в 3 ст.Л. Рослинної олії.
Відкладіть 1/2 частина обсмаженої цибулі. До залишився цибулі додайте фарш. Додати сіль, додайте перець, перемішайте. Обсмажте до готовності, помішуючи.
Печериці вимийте і наріжте пластинками. Викладіть в сковороду і обсмажте до випаровування рідини.
Додайте відкладений обсмажену цибулю. Додати сіль, додайте перець. Перемішайте, прогрійте пару хвилин і вимкніть вогонь.
Листкове тісто, якщо воно рулоном, розділився на дві частини.
За допомогою трафарету з паперу, надайте тесту форму краплі. Обрізки тіста відкладіть.
Подібну заготовку виріжте з лаваша, в кількості 4 штук.
Заготівлю з тіста перекладіть на деко змащений маслом.
Викладіть на тісто 1/2 частина обсмаженого фаршу. Розрівняйте.
Шар начинки накрийте заготівлею з лаваша.
Наступний шар викладіть з тертого сиру, 2/3 від загальної кількості.
Далі викладіть заготівлю з лаваша і обсмажені гриби.
Викладіть заготовку з лаваша, зверху терте яйце і відкладений тертий сир.
Завершальним шаром буде заготовка з лаваша і відкладений обсмажений фарш.
Другу заготовку з тіста розкачати трохи більше трафаретного і накрийте підготовлений пиріг. Краї тесту підігніть під нижній шар тіста кулеб'яки.
Із залишків тіста зробіть"вушка" , "& Quot очі; , "носик" і"хвіст" .
Увімкніть духовку на 180 градусів.
На деко з пирогом, викладіть заготовки для оформлення.
Поставте випікатися кулеб'яку на 35 хвилин в гарячу духовку. Заготовки для оформлення дістаньте через 10 хвилин випікання.
На деко з пирогом, викладіть заготовки для оформлення.
Поставте випікатися кулеб'яку на 35 хвилин в гарячу духовку. Заготовки для оформлення дістаньте через 10 хвилин випікання.
Прохолодний.
Готову кулеб'яку дістаньте з духовки.
Перекладіть випічку на дошку або блюдо. Прохолодний. Закінчите оформлення"мишки" . Зробіть проколи в пирозі і закріпіть заготовки.
Кулеб'яка готова до подачі. Приємного апетиту і відмінного свята!