Рецепт Кулеб'яка «мишка» фото

Кулеб'яка «мишка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш , Листкове тісто , Лаваш
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Кулеб'яка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Більшість господинь знає, що кулебяка - це багатошаровий пиріг. Щоб його приготувати необхідно дріжджове тісто, млинці та кілька начинок. Я знайшла більш зручний варіант пирога і ділюся з вами.

Опис приготування:

Запропонований варіант кулеб'яки можна подати на новорічний стіл, надавши форму майбутнього символу року. Пиріг на столі буде виглядати дуже оригінально. Обов'язково спробуйте!

  • Листкове тісто - 400 грам
  • Лаваш - 1 грам (рулоном, 1 метр)
  • Фарш - 450 грам (свинячо-яловичий)
  • Гриби - 400 грам (печериці)
  • Сир - 140 грам (твердих сортів)
  • Яйця - 2 штуки (відварні)
  • Масло рослинне - 3-5 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
кулеб'яка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Листкове тісто необхідно розморозити заздалегідь.
кулеб'яка
Лук наріжте четвертинками кільця і ​​обсмажте до готовності в 3 ст.Л. Рослинної олії.
кулеб'яка
Відкладіть 1/2 частина обсмаженої цибулі. До залишився цибулі додайте фарш. Додати сіль, додайте перець, перемішайте. Обсмажте до готовності, помішуючи.
кулеб'яка
Печериці вимийте і наріжте пластинками. Викладіть в сковороду і обсмажте до випаровування рідини.
кулеб'яка
Додайте відкладений обсмажену цибулю. Додати сіль, додайте перець. Перемішайте, прогрійте пару хвилин і вимкніть вогонь.
кулеб'яка
Листкове тісто, якщо воно рулоном, розділився на дві частини.
кулеб'яка
За допомогою трафарету з паперу, надайте тесту форму краплі. Обрізки тіста відкладіть.
кулеб'яка
Подібну заготовку виріжте з лаваша, в кількості 4 штук.
кулеб'яка
Заготівлю з тіста перекладіть на деко змащений маслом.
кулеб'яка
Викладіть на тісто 1/2 частина обсмаженого фаршу. Розрівняйте.
кулеб'яка
Шар начинки накрийте заготівлею з лаваша.
кулеб'яка
Наступний шар викладіть з тертого сиру, 2/3 від загальної кількості.
кулеб'яка
Далі викладіть заготівлю з лаваша і обсмажені гриби.
кулеб'яка
Викладіть заготовку з лаваша, зверху терте яйце і відкладений тертий сир.
кулеб'яка
Завершальним шаром буде заготовка з лаваша і відкладений обсмажений фарш.
кулеб'яка
Другу заготовку з тіста розкачати трохи більше трафаретного і накрийте підготовлений пиріг. Краї тесту підігніть під нижній шар тіста кулеб'яки.
кулеб'яка
Із залишків тіста зробіть"вушка" , "& Quot очі; , "носик" і"хвіст" .
кулеб'яка
Увімкніть духовку на 180 градусів.
На деко з пирогом, викладіть заготовки для оформлення.
Поставте випікатися кулеб'яку на 35 хвилин в гарячу духовку. Заготовки для оформлення дістаньте через 10 хвилин випікання.
кулеб'яка
Прохолодний.
кулеб'яка
Готову кулеб'яку дістаньте з духовки.
кулеб'яка
Перекладіть випічку на дошку або блюдо. Прохолодний. Закінчите оформлення"мишки" . Зробіть проколи в пирозі і закріпіть заготовки.
кулеб'яка
Кулеб'яка готова до подачі. Приємного апетиту і відмінного свята!

Схожі рецепти