Кулеб'яка з капустою та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний м'якуш, соковита начинка… Цей пиріг назавжди запам'ятається вашим гостям, а подруги будуть просити видати секрет його випічки. Швидше записуйте рецепт, як приготувати кулеб'яку з капустою та родзинками.
Гарний, смачний, ситний, з соковитою начинкою та повітряним м'якушкою! Такий пиріг не зажадає від вас великих тимчасових і фізичних витрат, формування у нього найпростіша, а результат - вище всяких похвал! Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 300 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Капуста - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Ізюм - 50 грам
- Сік томатний - 1/2 склянки
- Базилік - 1 пучок
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте продукти для тіста.
Борошно просійте в глибоку миску, зробіть в центрі ямку. Додайте всі інші інгредієнти для тіста, замісіть м'яке, некруте тісто. Помістіть тісто в миску, злегка змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 50 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Овочі помийте і очистіть. Ізюм замочіть в окропі на 10 хвилин, злийте.
Капусту наріжте тонкою соломкою. Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло і обсмажте на сильному вогні капусту, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. На іншій сковороді на розігрітій олії пасеруйте подрібнені цибулю, часник і морква до м'якості. З'єднайте всі овочі, томатний сік, кмин і тушковане м'ясо 5 хвилин. Додайте родзинки, базилік, цукор, сіль і перець за смаком. Перемішайте і остудіть.
Тісто збільшилася в 2 рази.
Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт. Рівномірно розподіліть начинку по тесту, не доходячи до краю по 3 см.
Загорніть краї, prizhmite.
Поверніть в рулет і помістіть на силіконовий килимок або пергамент для випічки, змащений маслом. Поставте в тепле місце на 10-15 хвилин для підходу. Потім змастіть верх рулету молоком, присипте маком і кунжутом. Для того щоб посипання не обсипалася вчасно випічки, побризкати на неї водою з пульверизатора.
Поставте кулеб'яку запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 45-55 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Потім остудіть на решітці.
Смачного!