Кулеб'яка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кулеб'яка - це традиційний староруський закритий пиріг з різноманітною начинкою. Як правило, готують його з дріжджового тіста, така рум'яна і ароматна випічка займе гідне місце на столі.
Готують кулеб'яку з м'ясом, рибою, яйцем або грибами, іноді комбінуючи ці різні поєднання. Я пропоную вам приготувати кулеб'яку з капустою, смачну, ніжну і дуже апетитну. Таку випічку можна подати як перекушування протягом дня або як доповнення до основних страв. Соковита і ароматна начинка з ніжним повітряним тестом сподобається і дітям, і дорослим!
- Борошно - 3, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Капуста - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Жовток - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед приготуємо тісто. Для цього з'єднаєте тепле молоко, цукор, дріжджі і залиште на 10-15 хвилин до появи характерної "шапочки" .
У глибокій мисці збийте яйце з рослинним маслом. Додайте дріжджову суміш.
Перемішайте і додайте склянку борошна.
Перемішайте все ще раз.
Тепер, частинами підсипаючи борошно, що залишилося, замісіть м'яке тісто і зберіть його в кулю. Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, тісто має відставати від рук, але не бути занадто тугим.
Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці приблизно на годину. За цей час тісто має добре збільшитися в розмірі.
Поки піднімалося тісто, необхідно було приготувати начинку. Для цього нашинкуйтекапусту, морква потріть на тертці, цибулю порізати кубиками. Обсмажте овочі на рослинному маслі до готовності. В процесі начинку посоліть і додайте чорний мелений перець за бажанням.
Тісто розділяється на дві частини. Кожну розкачати у формі прямокутника на присипаної борошном поверхні. На середину покладіть начинку, а з боків зробіть надрізи ножем під невеликим нахилом.
Загорніть начинку надрізаними краями внахлест, у вас вийде своєрідна косичка.
Викладіть кулеб'яки на змащене маслом деко, застелене пергаментом. Змастіть жовтком. За бажанням можна посипати верх кунжутом.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте близько 30 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Смачна, ароматна і рум'яна кулебяка з капустою готова! Смачного!