Рецепт Кулеб'яка з грибами і яйцями фото

Кулеб'яка з грибами і яйцями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Кулеб'яка

Кулеб'яка - блюдо російської кухні, різновид пирога зі складною начинкою. Її готують, як прищепило, з різного виду фаршу. Кулеб'яка на відміну від пирога має довгасту, витягнуту форму. Пробуйте!

В даному рецепті чудове, ніжне здобне дріжджове тісто добре поєднується з начинкою з млинців, грибів і яєць. Начинка виходить соковитою і смачною. Спосіб формування цієї кулеб'яки дозволяє нарізати її рівними порційними шматочками. Скажу відверто: відірватися від такої випічки дуже важко.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 немає. L. В тісто, 0, 5 немає. L. В начинку)
  • Яйце - 5 штук(1 яйце в тісто, 1 яйце для змащування, 3 штуки в начинку)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Кріп - 10 грам
  • Млинці - 6 штук
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 1
Для приготування кулеб'яки приготуйте наступні інгредієнти: молоко, яйця, дріжджі, борошно, масло вершкове і соняшникову, цибуля ріпчаста, сіль, цукор, гриби, кріп, млинці.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 2
Приготуйте тісто для кулеб'яки. У миску налийте тепле молоко і додайте дріжджі з цукром. Перемішайте до розчинення.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 3
У миску всипте склянку просіяного борошна. Добре перемішайте. Це буде опара.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 4
Накрийте миску з опарою рушником і поставте в тепле місце. Через 20-25 хвилин вона збільшиться в об'ємі.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 5
Влийте в опару розтоплене вершкове масло. Додайте одне яйце, сіль.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 6
Просійте ще 300-350 грам борошна і поступово додайте в опару, замішуючи м'яке, еластичне тісто.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 7
Дно миски змастіть маслом і викладіть тісто. Накрийте рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце на 50-60 хвилин для підйому.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 8
А поки тісто піднімається, приготуйте начинку для кулеб'яки. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте, дрібно наріжте. Викладіть в сковороду і підсмажте на соняшниковій олії до прозорості.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 9
Печериці очистіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду до цибулі.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 10
Смажте гриби з цибулею до готовності 8-10 хвилин, помішуючи.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 11
Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і натріть на тертці. Додайте до цибулі і грибів.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 12
Кріп або петрушку дрібно наріжте і додайте в начинку.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 13
Начинку посоліть за смаком і перемішайте.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 14
Для цієї кулеб'яки будуть потрібні ще тонкі млинці. Їх потрібно попередньо приготувати на вашу улюбленим рецептом.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 15
На кожен млинець викладіть начинку.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 16
І поверніть рулетиком.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 17
Тісто розкачати в прямокутний пласт. Викладіть на одну половину млинці з начинкою. На іншій стороні зробіть надрізи, як показано на фото.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 18
Поверніть тісто з млинцями в довгастий батон. Викладіть його в форму для випічки і дайте постояти в кімнаті 25-30 хвилин.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 19
Змастіть яйцем і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів. Випікайте кулеб'яку 40-45 хвилин до готовності. Час випічки залежить від вашої духовки.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 20
Готову кулеб'яку дістаньте з форми, трохи охолодіть і викладіть в каструлю з кришкою.
кулеб'яка з грибами і яйцями - фото крок 21
Ароматна, пишна і смачна кулебяка готова.

Схожі рецепти