Рецепт Тамаго яки фото

Тамаго яки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На сніданок
Гарячі страви, Омлет

Рецепт приготування тамаго яки. Японский омлет – тамаго яки, дуже популярна страва японської кухні.

У приготуванні страви «Тамаго яки» використовують такі ж інгредієнти, як і в нигири-суші. В даному рецепті готуємо зі шкірою лосося.

  • Яйця - 4 штуки
  • Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
  • Міріна - 40 мілілітрів
  • Саке - 40 мілілітрів
  • Шматок шкіри лосося, см - 10-20 штук
  • Масло рослинне - За смаком
тамаго яки - фото крок 1
1. Збиваємо яйця до однорідної маси. Додаємо саке, мирин і соєвий соус. Все старанно перемішуємо. На розпечену сковороду додаємо трохи рослинного масла. Частина яєчної суміші вливаємо так, щоб вона покрила тонким шаром дно сковороди.
тамаго яки - фото крок 2
2. Секунд через 15 звертаємо омлет в рулет за допомогою лопатки, і пересуваємо його до краю сковороди. Щоб омлет не підгорів і був соковитим, робимо все швидко.
тамаго яки - фото крок 3
3. Беремо нову частину яєчної суміші і виливаємо під рулет, який ми вже приготували. Так робимо до витрачення всієї яєчної маси, звертаючи омлет з допомогою лопатки.
тамаго яки - фото крок 4
4. На лист пергаменту або на килимок з бамбука, викладаємо омлет, звертаємо його в трубочку і притискаємо руками. Розріз на рулеті повинен бути овальної форми.
тамаго яки - фото крок 5
5. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла шкіру лосося з кожного боку по три хвилини. Остигнула шкіру ріжемо шматочками на ширину два сантиметри.
тамаго яки - фото крок 6
6. Розрізаємо омлет шматочками товщиною один сантиметр. Перевертаємо його, і шкірою лосося накриваємо.

Схожі рецепти