Тамаго яки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тамаго яки. Японский омлет – тамаго яки, дуже популярна страва японської кухні.
У приготуванні страви «Тамаго яки» використовують такі ж інгредієнти, як і в нигири-суші. В даному рецепті готуємо зі шкірою лосося.
- Яйця - 4 штуки
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Міріна - 40 мілілітрів
- Саке - 40 мілілітрів
- Шматок шкіри лосося, см - 10-20 штук
- Масло рослинне - За смаком
1. Збиваємо яйця до однорідної маси. Додаємо саке, мирин і соєвий соус. Все старанно перемішуємо. На розпечену сковороду додаємо трохи рослинного масла. Частина яєчної суміші вливаємо так, щоб вона покрила тонким шаром дно сковороди.
2. Секунд через 15 звертаємо омлет в рулет за допомогою лопатки, і пересуваємо його до краю сковороди. Щоб омлет не підгорів і був соковитим, робимо все швидко.
3. Беремо нову частину яєчної суміші і виливаємо під рулет, який ми вже приготували. Так робимо до витрачення всієї яєчної маси, звертаючи омлет з допомогою лопатки.
4. На лист пергаменту або на килимок з бамбука, викладаємо омлет, звертаємо його в трубочку і притискаємо руками. Розріз на рулеті повинен бути овальної форми.
5. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла шкіру лосося з кожного боку по три хвилини. Остигнула шкіру ріжемо шматочками на ширину два сантиметри.
6. Розрізаємо омлет шматочками товщиною один сантиметр. Перевертаємо його, і шкірою лосося накриваємо.