Бифу яки соба
(покроковий рецепт з фото)
В азіатських ресторанах часто зустрічаються незрозумілі назви страв. Сьогодні розшифруємо одне з таких. Розповім, як приготувати біфу яки соба. На ділі це смажена локшина з овочами, спеціями і яловичиною.
Готувати блюдо потрібно в воке, але якщо немає такого, то підійде звичайна сковорода. Спеціальні спеції можна купити в спеціалізованому магазині або у великих мережевих гіпермаркетах. Обов'язково використовуйте справжні спеції, якщо хочете, щоб смак готового блюда був максимально схожий з оригіналом.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яловичина - 85 грам
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1/4 штуки
- Азіатські свіжі овочі - 2 склянки
- Червоний перець - 0, 5 штуки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- "якисоба" соус - 5-6 Ст. Ложок
- Кунжут - За смаком
- Вода - За смаком
- "якисоба" локшина - 200 грам
1
Вимийте м'ясо і наріжте його тонкими смужками. Розігрійте вок з рослинним маслом і викладіть м'ясо.
2
Обсмажуйте яловичину кілька хвилин, а потім приправити сіллю і poperčite. Приберіть зі сковороди.
3
Наріжте дрібно азіатські овочі, а також червоний перець, часник, зелений і ріпчасту цибулю, додайте в вок, обсмажуйте всі на сильному вогні, регулярно перемішуйте, щоб овочі не згоріли.
4
Спробуйте овочі на готовність, їли вони майже готові, поверніть в вок м'ясо. Окремо відваріть локшину для страви до готовності, потім відкиньте на друшляк і промийте.
5
Перекладіть локшину до овочів і м'яса, додайте соус «якісоба», а якщо блюдо здається занадто сухим, влийте трохи води.
6
Викладіть страву в тарілку, прикрасьте насінням кунжуту і подавайте відразу до столу.
7
Смачного!