Омлет «Тамаго»
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо японської кухні, яке цілком можна приготувати вдома. Омлет має незвичайний солодкуватий смак з кислинкою. Спробувати хоча б раз безумовно варто, тим більше омлет дуже гарний при подачі.
Варто відзначити, що японці готують такий такий омлет на квадратної сковороді. Але для нас це не дуже популярна форма, тому будемо готувати на круглій. Сковороду обов'язково беріть надійну, до якої нічого не прилипне, т. До. Млинці для омлету виходять дуже ніжними. Детально, як приготувати омлет "тамаго", дивіться в покроковому рецепті.
- Куряче яйце - 5 штук
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка (якнайменше)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця збийте вінчиком. Міксером краще не збивати, щоб не отримати пінну масу.
Тепер дуже важливий момент. Процідіть збиті яйця через сито.
В отриману масу додайте всі інші інгредієнти і перемішайте до однорідного стану.
Я готовила "тамаго" на млинцевій сковороді, діаметр 20-22 см. Ополоником налийте яєчну масу на сковороду змащену олією і на середньому вогні посмажте до готовності млинець тільки з одного боку. Коли млинець буде готовий, поверніть його акуратно в рулет за допомогою лопатки. У цей момент я знімала сковороду з вогню, щоб нікуди не поспішати, не обпектися і зробити все акуратно.
Готовий млинець залишаємо на краю сковороди.
Сковороду знову змащуємо рослинним маслом і ополоником наливаємо новий млинець так, щоб трохи маси потрапило під готовий. Коли млинець буде готовий, звертаємо в рулет разом з попереднім. Т. Це. Нашаровуються поверх першого млинця, і т. d. Має вийти 6-8 млинчиків.
Наш багатошаровий омлет "тамаго" готовий! Наріжте його порційно і подавайте до столу!
Смачного!