Тефтелі по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що всім м'ясоїдам сподобається оригінальний рецепт тефтелей по-грецьки. З кількох десятків варіантів цієї страви я вибрала, на мій погляд, кращий - спробуйте та оцініть!
Ці тефтелі можна зустріти в кафе і ресторанах по всьому Середземномор'ю, але справжня їхня батьківщина Греція, а ще точніше - Кіпр. Називаються вони Кефтедес і готуються з м'ясного фаршу з додаванням овочів, фруктів, сиру, сухарів і т.Д. Цей рецепт приготування тефтелей по-грецьки, з використанням яблука і м'яти, на мою думку один з кращих: смак у Кефтедес виходить дуже ніжним, а самі вони - соковитими і ароматними.
Способів приготування Кефтедес теж чимало - їх подають просто обсмаженими в маслі, тушкованими або запеченими під соусом, переважно томатним. Смачно виходить в будь-якому випадку, так що вибирайте свій варіант - більш дієтичний або, навпаки, калорійний. Смачного!
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Хліб підсохлий пшеничний - 3-4 скибочок
- Яблуко - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком (петрушка, базилік, душа)
- М'ята свіжа - За смаком
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Помідори - 1 кілограм
- Томатна паста - 4-5 Ст. Ложок
- Цукор - За смаком
- Оливки або маслини - За смаком (опціонально)
Гасити на повільному вогні під кришкою 15 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром і овочевим салатом.