Баклажани по-грецьки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У сезон баклажанів настільки багато смачних овочів, що хочеться приготувати кілька заготовок на зиму. Тому подивіться, як приготувати баклажани по-грецьки на зиму - відмінне корисне блюдо.
Влітку і восени можна підготуватися до зими, особливо приготувавши смачне консервування: прохолодні напої, лечо, варення і соління. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани по-грецьки на зиму - смачну, корисну і ситну закуску, яку можна використовувати в якості доповнення до основних страв або як самостійну страву. Обов'язково додайте спеції (лавровий лист, перець, кейбер, koriandr і інші), щоб зробити аромат закуски апетитним.
- Перецьь солодкий - 250 грам
- Морква - 250 грам
- Помідори - 500 грам
- Баклажан - 300 грам
- Цибуля - 250 грам
- Цукор - 30 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 25 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Базилік - 0, 5 чайних ложки
- Червоний перець - За смаком
- Зелень суха - 1 Ст. Ложка
- Коріандр горошком - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка (суміш)
- Кейбер - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - За смаком
1. Баклажани наріжте великими кубиками, перець - широкими смужками. Часник і цибуля подрібніть ножем. Моркву наріжте на товсті кільця, а помідори - на великі шматочки. Всі овочі складіть в окремі миски.
2. У холодну сковорідку з товстим дном або каструлю додайте рослинне масло, оцет, цукор, сіль і морква. Поставте на середній вогонь і тушкуйте 30 хвилин. Додайте часник, цибуля і перець.
3. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин. Додайте баклажани, тушкуйте ще 15 хвилин. Потім додайте помідори, всі спеції, перемішайте і на невеликому вогні тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин.
4. На дуже маленькому вогні проваріть масу ще 15 хвилин під кришкою. Банки стерилізують, закладіть в них закуску. Засукайте банку і відставте до повного охолодження. Смачного!