Рецепт Баклажани по-грецьки на зиму фото

Баклажани по-грецьки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

У сезон баклажанів настільки багато смачних овочів, що хочеться приготувати кілька заготовок на зиму. Тому подивіться, як приготувати баклажани по-грецьки на зиму - відмінне корисне блюдо.

Влітку і восени можна підготуватися до зими, особливо приготувавши смачне консервування: прохолодні напої, лечо, варення і соління. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани по-грецьки на зиму - смачну, корисну і ситну закуску, яку можна використовувати в якості доповнення до основних страв або як самостійну страву. Обов'язково додайте спеції (лавровий лист, перець, кейбер, koriandr і інші), щоб зробити аромат закуски апетитним.

  • Перецьь солодкий - 250 грам
  • Морква - 250 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Баклажан - 300 грам
  • Цибуля - 250 грам
  • Цукор - 30 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 25 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Базилік - 0, 5 чайних ложки
  • Червоний перець - За смаком
  • Зелень суха - 1 Ст. Ложка
  • Коріандр горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Перець - 1 Чайна ложка (суміш)
  • Кейбер - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - За смаком
баклажани по-грецьки на зиму - фото крок 1
1. Баклажани наріжте великими кубиками, перець - широкими смужками. Часник і цибуля подрібніть ножем. Моркву наріжте на товсті кільця, а помідори - на великі шматочки. Всі овочі складіть в окремі миски.
баклажани по-грецьки на зиму - фото крок 2
2. У холодну сковорідку з товстим дном або каструлю додайте рослинне масло, оцет, цукор, сіль і морква. Поставте на середній вогонь і тушкуйте 30 хвилин. Додайте часник, цибуля і перець.
баклажани по-грецьки на зиму - фото крок 3
3. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин. Додайте баклажани, тушкуйте ще 15 хвилин. Потім додайте помідори, всі спеції, перемішайте і на невеликому вогні тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин.
баклажани по-грецьки на зиму - фото крок 4
4. На дуже маленькому вогні проваріть масу ще 15 хвилин під кришкою. Банки стерилізують, закладіть в них закуску. Засукайте банку і відставте до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти