Рецепт Долма по-грецьки фото

Долма по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Ягоди , Фрукти , Крупи , Мал , Виноградне листя , Виноград
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Долма
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Долма по-грецьки - традиційне блюдо місцевої кухні. Мал, змішаний з родзинками, кедровими горішками і цибулею, загортають у виноградне листя. Блюдо вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Опис приготування:

Приготуємо долму по-грецьки в домашніх умовах. Відразу вирішите для себе якісь листя винограду будуть використані. Якщо берете свіжі - попередньо промийте їх і опустіть ненадовго в окріп. З маринованими листям процес приготування скорочується вдвічі. Готову страву подають в гарячому або холодному вигляді, в залежності від ваших уподобань. Хай щастить!

  • Мал - 100 грам
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень - 1 штука (по пів пучка петрушки і кропу)
  • Кедрові горішки - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2-4 Ст. Ложок
  • Кориця мелена - 1 щіпка
  • Сік лимонний - 3-4 Ст. Ложок
  • Виноградне листя мариновані - 1/2 штуки (банки)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
долма по-грецьки - фото крок 1
Відваріть рис в підсоленій воді до готовності.
долма по-грецьки - фото крок 2
Перемішуємо рис з родзинками, розділеними навпіл кедровими горішками, подрібненою цибулею і 1 ст.Л. Оливкового масла. Також додаємо сіль, перець і корицю.
долма по-грецьки - фото крок 3
Витягуємо виноградне листя з банки, розправляємо і кладемо блискучою стороною вниз. Кладемо по 1-2 ç.l. Начинки.
долма по-грецьки - фото крок 4
Звертаємо листя трубочками.
долма по-грецьки - фото крок 5
Кладемо долму в каструлю, присипаємо подрібненою зеленню. Стакан води змішуємо з лимонним соком і поливаємо долму. Ставимо каструлю на повільний вогонь і тушкуємо 10 хвилин.
долма по-грецьки - фото крок 6
До столу подаємо з скибочками лимона, сметаною або йогуртом. Смачного!

Схожі рецепти