Долма по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Долма по-грецьки - традиційне блюдо місцевої кухні. Мал, змішаний з родзинками, кедровими горішками і цибулею, загортають у виноградне листя. Блюдо вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приготуємо долму по-грецьки в домашніх умовах. Відразу вирішите для себе якісь листя винограду будуть використані. Якщо берете свіжі - попередньо промийте їх і опустіть ненадовго в окріп. З маринованими листям процес приготування скорочується вдвічі. Готову страву подають в гарячому або холодному вигляді, в залежності від ваших уподобань. Хай щастить!
- Мал - 100 грам
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - 1 штука (по пів пучка петрушки і кропу)
- Кедрові горішки - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2-4 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 1 щіпка
- Сік лимонний - 3-4 Ст. Ложок
- Виноградне листя мариновані - 1/2 штуки (банки)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Відваріть рис в підсоленій воді до готовності.
Перемішуємо рис з родзинками, розділеними навпіл кедровими горішками, подрібненою цибулею і 1 ст.Л. Оливкового масла. Також додаємо сіль, перець і корицю.
Витягуємо виноградне листя з банки, розправляємо і кладемо блискучою стороною вниз. Кладемо по 1-2 ç.l. Начинки.
Звертаємо листя трубочками.
Кладемо долму в каструлю, присипаємо подрібненою зеленню. Стакан води змішуємо з лимонним соком і поливаємо долму. Ставимо каструлю на повільний вогонь і тушкуємо 10 хвилин.
До столу подаємо з скибочками лимона, сметаною або йогуртом. Смачного!