Бургер по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Всі добре знають, що бургери - це улюблена американська їжа, проте, згодом традиційні рецепти стали змінюватися і з'явилися інші варіації. Розповім, як приготувати бургер по-грецьки.
Цей рецепт відрізняється від традиційного тим, що замість майонезу або томатного соусу в ньому використовується легка заправка на основі несолодкого йогурту, його називають грецьким. Котлета готується не з яловичини, а більш пісного індичого м'яса, до якого додають сушені томати, шпинат і навіть сир «Фета». Цей бургер все також смачний, як і звичний, але більш корисний.
- Грецький йогурт - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сушений кріп - 1 щіпка
- Індиче фарш - 660 грам
- В'ялені томати - 3-6 штук
- Червона цибуля - 1 штука
- Заморожений шпинат - 60 грам
- Фета - 1/4 склянки
- Сушений орегано - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - 1/3 склянки
- Яйця - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Булки для бургерів - 6 штук
- Сіль, перець - За смаком
1. Змішайте йогурт, 1 зубчик часнику, сушений кріп, щіпку солі і сік половинки лимона.
2. Залежно від розміру використовуйте 3-6 половинок сушених томатів, наріжте їх невеликими шматочками.
3. Очистіть цибулю і відріжте приблизно ¼ його частина, подрібніть її.
4. У велику миску викладіть готовий індиче фарш, подрібнену цибулю і томати, розкришите фету, додайте заморожений шпинат, сушені спеції, сіль і яйце.
5. Перемішайте всі інгредієнти для фаршу, додайте панірувальні сухарі, якщо суміш занадто рідка і знову перемішайте.
6. Сформуйте з фаршу 6 невеликих котлет за розміром булки.
7. Обсмажте котлети на грилі або на сковороді, тільки не додавайте багато масла.
8. Тим часом наріжте кружальцями огірок і півкільцями або кільцями -
Лук.
Лук.
9. Булку для бургера розріжте на 2 частини, змастіть одну частину соусом, потім викладіть котлету, цибуля, огірок і притисніть другою частиною булки, яку можете також промазати соусом, тут - на свій розсуд. Смачного!