Рецепт Чебуреки по-грецьки фото

Чебуреки по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На полуденок
Випічка , Страви в тесті
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную сьогодні класичний рецепт чебуреків по-грецьки. У чому відмінність від звичних? Грецькі чебуреки дуже маленькі і мають рідку начинку, трохи іншого змісту. Про все - в рецепті.

Опис приготування:

Хочете поекспериментувати з фаршем і тестом? Тоді пропоную приготувати чебуреки по-грецьки в домашніх умовах. Робляться вони як і звичайні чебуреки, тільки маленькою форми. У багатьох сім'ях це блюдо є традиційним і готується дуже часто.

  • Вода - 400 мілілітрів
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 600 грам
  • Смалець або жир - 2 Ст. Ложки
  • Свинина - 400 грам
  • Сало - 50 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вода - 2 склянки
чебуреки по-грецьки - фото крок 1
1. Для початку зробимо тісто: розчиніть сіль у воді, додайте оцет, смалець і в самому кінці борошно (скільки візьме). Замісити тісто, гарненько його обминаючи. Воно повинно бути еластичним.
чебуреки по-грецьки - фото крок 2
2. Приготувати чебуреки по-грецьки в домашніх умовах зовсім не складно. Головне - зробити"правильне" тісто. Поле того, як тісто буде готове, дайте йому хвилин 10 постояти. Після цього розділіть його на частини і кожну з них розкачати по черзі. На середину покладіть начинку (я брала готовий фарш і додавала в нього трохи води, щоб він вийшов дуже соковитим).
чебуреки по-грецьки - фото крок 3
3. Закрийте начинку другою половиною розкачане тісто і обріжте за допомогою звичайної тарілки. Якщо у вас є спеціальний ніж для чебуреків - скористайтеся ним.
чебуреки по-грецьки - фото крок 4
4. Смажаться чебуреки у великій кількості масла. Я додавала трохи смальцю. Ще один секрет - накривайте під час смаження вашу ємність спеціальним жировим екраном. Уже посмажені чебуреки краще складати в глибоку миску і накривати кришкою. А от, якщо ви любите хрусткі, то тоді навпаки - надовго в мисці не залишайте. За формою вони виходять невеликі - в цьому їх головний секрет.

Схожі рецепти