Чебуреки по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную сьогодні класичний рецепт чебуреків по-грецьки. У чому відмінність від звичних? Грецькі чебуреки дуже маленькі і мають рідку начинку, трохи іншого змісту. Про все - в рецепті.
Хочете поекспериментувати з фаршем і тестом? Тоді пропоную приготувати чебуреки по-грецьки в домашніх умовах. Робляться вони як і звичайні чебуреки, тільки маленькою форми. У багатьох сім'ях це блюдо є традиційним і готується дуже часто.
- Вода - 400 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 600 грам
- Смалець або жир - 2 Ст. Ложки
- Свинина - 400 грам
- Сало - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 2 склянки
1. Для початку зробимо тісто: розчиніть сіль у воді, додайте оцет, смалець і в самому кінці борошно (скільки візьме). Замісити тісто, гарненько його обминаючи. Воно повинно бути еластичним.
2. Приготувати чебуреки по-грецьки в домашніх умовах зовсім не складно. Головне - зробити "правильне" тісто. Поле того, як тісто буде готове, дайте йому хвилин 10 постояти. Після цього розділіть його на частини і кожну з них розкачати по черзі. На середину покладіть начинку (я брала готовий фарш і додавала в нього трохи води, щоб він вийшов дуже соковитим).
3. Закрийте начинку другою половиною розкачане тісто і обріжте за допомогою звичайної тарілки. Якщо у вас є спеціальний ніж для чебуреків - скористайтеся ним.
4. Смажаться чебуреки у великій кількості масла. Я додавала трохи смальцю. Ще один секрет - накривайте під час смаження вашу ємність спеціальним жировим екраном. Уже посмажені чебуреки краще складати в глибоку миску і накривати кришкою. А от, якщо ви любите хрусткі, то тоді навпаки - надовго в мисці не залишайте. За формою вони виходять невеликі - в цьому їх головний секрет.