Рецепт Тартар з лосося по-азійському фото

Тартар з лосося по-азійському
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Тартар
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Тим, хто любить східну кухню, рекомендую приготувати соковитий і апетитний тартар з лосося. Блюдо виходить ніжним на смак і гармонійно збалансованим. Головне - вибрати якісне філе лосося.

Опис приготування:

Яскравий і барвистий тартар з лосося можна спробувати в ресторані, але куди смачніше вийде блюдо, приготоване власноруч! При цьому ви точно будете знати ступінь свіжості всіх інгредієнтів, адже їх можна придбати в будь-якому супермаркеті. Обов'язково давайте тартар 15-20 хвилин для просочення на холоді!

  • Філе лосося - 150 грам
  • Цибуля зелена - 1-2 штук (стебла)
  • Авокадо - 1 штука
  • Петрушка - 3-4 штук (або кінза, гілочки)
  • Соєвий соус - 30 мілілітрів
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Корінь імбиру - 5-10 грам
тартар з лосося по-азійському - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
тартар з лосося по-азійському - фото крок 2
Філе лосося промийте у воді, ретельно видаліть кісточки, якщо раптом такі присутні, наріжте філе дрібними кубиками.
тартар з лосося по-азійському - фото крок 3
Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і очистіть від шкірки, промийте у воді. Наріжте дрібними кубиками. Промийте зелену цибулю і кинзу або петрушку, подрібніть і додайте в ємність.
тартар з лосося по-азійському - фото крок 4
Очистіть від шкірки шматочок імбиру, натріть його на тертці з дрібними отворами. Додайте в ємність разом з соєвим соусом, лимонним соком, рослинним маслом і сіллю. Поперчіть за бажанням. Акуратно все перемішайте і помістіть на холод приблизно на 20 хвилин.
тартар з лосося по-азійському - фото крок 5
Після цього викладіть тартар з лосося в кулінарне кільце або квадрат на тарілку. Кільце витягніть, блюдо подайте до столу.

Схожі рецепти