Тартар з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай тартаром називають закуску з сирого м'яса або риби. Її готують з особливою обережністю в найвишуканіших ресторанах. Для домашньої кухні я ж вибрала інший варіант. Простий, але красивий.
Ця страва зовсім не схоже на оригінал за інгредієнтами, але на зовнішній вигляд буде така ж. Подивіться, як приготувати тартар з буряка з козячим сиром. Звичайно, можна було все продукти змішати і подати в якості салату, але так виглядає незвично. Все добре поєднується, ви відразу спробуєте різні текстури.
- Буряк - 1 кілограм
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Волоський горіх - 75 грам
- Кленовий сироп - 50 мілілітрів
- Рукола - 100 грам
- Козиний сир - 180 грам
- Каєнський перець - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Заздалегідь промиту буряк запікайте в духовці протягом 40 хвилин в закритій фользі. Потім остудіть її і наріжте дрібними кубиками.
2. Потім перемішайте шматочки з оцтом і олією.
3. Горіхи нарубати невеликими шматочками. Обсмажте їх на сухій сковороді протягом 5 хвилин, помішуючи.
4. Далі влийте в сковороду сироп і всипте кайенскийперець. Доведіть суміш до кипіння, а потім готуйте 1, 5 хвилини.
5. Тепер зберіть блюдо для кожної порції окремо. Знадобиться 6 тарілок. На тарілку для подачі викладіть промиту рукколу.
6. Потім встановіть кільце. Викладіть буряк.
7. Потім - сир шматочками, а зверху - горіхи.
8. Приберіть кільце і подавайте закуску. Смачного!