Cous «тартар» з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Тартар - один з найбільш універсальних соусів. І тут я розповім, як приготувати соус "тартар" з йогурту. Він підходить до рибних, м'ясних страв, а також до страв з м'яса птиці. Загалом - універсальний!
Одна з варіацій соусу "тартар" на основі йогурту передбачає додавання кунжутного насіння. Попередньо їх потрібно обсмажити на сковороді без масла і відправити в соус.
Тартар використовується не тільки для гарячих м'ясних і рибних страв, він також відмінно доповнює холодні і гарячі закуски і салати.
- Йогурт грецький - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Куряче яйце - 2 штуки
- Огірок маринований - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
Кріп і петрушку промийте і добре просушіть. Тепер зелень потрібно дрібно нарубати. Також подрібніть маринований огірок, додайте до зелені і огірку свої улюблені спеції. Це можуть бути будь-які сухі ароматні й пряні трави і мускатний горіх.
Готового соусу краще дати настоятися в прохолодному місці декілька годин. Так він зможе увібрати в себе аромати зелені і приправ. Потім соус перелийте в соусниці і подавайте до столу.