Cous «тартар» зі свіжих огірків
(покроковий рецепт з фото)
Влітку хочеться з'їсти щось легке і корисне. І я покажу, як приготувати соус "тартар" зі свіжих огірків. Він не тільки ідеально поєднується з рибними або м'ясними стравами, але і підходить для салатів.
У дієтичному варіанті соусу замість основи зі сметани і майонезу можна використовувати грецький йогурт. Або ж його можна комбінувати з цими продуктами в різних пропорціях.
Із зелені краще використовувати петрушку і / або кріп. Але якщо вам подобається смак і аромат кінзи, вона теж цілком може підійти. А якщо свіжої зелені немає, то можна використовувати сухі суміші трав.
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень свіжа - 1 пучок (кріп або петрушка)
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Тепер викладіть огірки в миску і додайте до них по 2 столові ложки майонезу і сметани. Краще вибирати продукти з невеликим вмістом жиру. Додайте до цих інгредієнтів дрібку солі.
Залишилося додати зелень і лимонний сік. Зелень вимийте і добре просушіть паперовим рушником, нарубати її і разом з чайною ложкою лимонного соку і відправте до інших продуктів. Тепер потрібно збити соус блендером на мінімальній швидкості, щоб подрібнити великі шматочки овочів. Все готово!