Лосось під соусом «тартар»
(покроковий рецепт з фото)
Простий, легкий і вишукана вечеря всього за 20-30 хвилин - думаєте, що це нереально? Тоді я розповім, як приготувати лосося під соусом «Тартар». Побалуйте себе і своїх близьких такою смакотою.
Лосось - це той вид риби, який не буває сирим. Є безліч страв, в яких він подається саме сирим або ледве-ледве просмаженим. Мій спосіб приготування не тільки смачний, але ще і корисний, адже готую рибу в пароварці, відповідно - без грама жиру. Соус «Тартар» додасть страві потрібну пікантність і вишуканість.
- Лосось - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль і мелений перець - За смаком
- Мариновані огірки - 3-4 штук
- Гірчиця солодка - 20 грам
- Майонез - 100 грам
1. Лимон мою і нарізаю кружальцями завтовшки в 2-3 міліметра кожен.
2. Стейки лосося мою і витираю серветками, посипаю їх з двох сторін меленим перцем і сіллю.
3. Готую в мультиварці з функцією «Пароварка». Заливаю в чашу необхідну кількість води, викладаю стейки на спеціальний піддон, кладу зверху по 2-3 шматочка лимона, а також скроплюю рибу лимонним соком. Виставляю спеціальну програму і час - 20 хвилин.
4. Поки готуються стейки, займуся приготуванням соусу: в чашу блендера наливаю майонез і гірчицю солодку, відправляю туди ж порізані мариновані огірочки.
5. Подрібнюю все інгредієнти до однорідної маси, щоб не траплялися великі шматки огірка.
6. Готову рибу подаю разом з відвареним рисом і змащую приготованим соусом «Тартар».