Лосось зі шпинатом під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, Легка вечеря, День народження, Романтична вечеря, Новий рік, День закоханих
Головний принцип на кухні - не боятися додавати щось нове. Інакше одноманітність набридне. Це точно не в моїй політиці. Тому читайте ресторанний рецепт, який недавно з'явився у мене в меню.
Як приготувати лосось зі шпинатом під соусом "теріякі", описано в покрокової інструкції. Окремо запікатиметься риба, а на гарнір піде легкий салат з апельсином. Робиться все просто, але виразно таке поєднання можна зустріти в ресторані. Все елегантно і дуже смачно!
- Лосось - 250 грам (філе)
- Шпинат - 100 грам
- Апельсин - 1 штука
- Соус "теріякі" - 4 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець, гілочка - 2 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
Рибку розріжте на 2 шматка. Форму для випічки змастіть маслом. Укладете в неї лосось і влийте соус "теріякі" . Поперчіть філе, а зверху прикрасьте його чебрецем.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте лосось протягом 15-20 хвилин.
Зробіть салат. Промийте та висушіть шпинат. Апельсин очистіть, видаліть насіння і шкірку. Наріжте фрукт шматочками.
Перемішайте апельсин зі шпинатом, кунжутом і маслом.
Подавайте теплого лосося з холодним салатом. Смачного!