Риба під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Для прихильників корисної їжі стане в нагоді рецепт, як приготувати рибу під соусом "теріякі", завдяки якому можна надати пікантний смак навіть звичайним продуктам. Робиться все просто і швидко.
За допомогою соусу можна зіпсувати або поліпшити будь-яке м'ясо, рибу, овочі та гарніри. Якщо не знаєте, як надати новий смак звичних продуктів, сміливо готуйте цікавий соус. Риба під соусом "теріякі" має насичений слідкувати-пряний смак. Подаю рибу на овочевій подушці з спаржі з грибами і морквою.
Дивіться, як приготувати пиьу під соусом "теріякі" .
- Лосось - 150 грам
- Ікра лосося - 1 Ст. Ложка
- Соус «Теріякі» - 4 Ст. Ложки
- Sparzha - 5 штук
- Імбир - 15 грам
- Морквина - 50 грам
- Гриби - 30 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
1. Сотейник відправляю на вогонь, кладу шматочок вершкового масла, потім трохи припускають заздалегідь помиту рибу.
2. Заморожену спаржу відварюю в киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин, після цього відправляю на лід, щоб вона не втратила колір.
3. Чищу і мою морква, нарізаю її у вигляді квіточок. Гриби також мою, потім відварюю все разом в киплячій воді протягом 5-8 хвилин.
4. У сотейник виливаю масло, в якому обсмажував рибу, і відправляю на вогонь, вливаю соус «Терияки», додаю сік дрібно натертого імбиру.
5. В 3 столових ложках води розводжу крохмаль, потім тонкою цівкою вливаю його в сотейник.
6. Відварну спаржу викладаю на тарілку, поверх кладу лосось, прикрашаю його ікрою, морква і цибуля викладаю поруч і поливаю все приготованим соусом. Подаю блюдо горячим, смачного!