Рецепт Локшина під соусом «терияки» фото

Локшина під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах, Курка, Куряче філе, Локшина
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Для багатьох азіатська кухня обмежується суші. Більшість продуктів, приправ, соусів для нас складні не тільки у вимові, але і за смаком. Розповім, як приготувати локшину під соусом "теріякі" .

Цей соус, як і соєвий, дуже часто використовується в азіатських країнах. І якщо соєвий соус ми вже облюбували, то соус «Теріякі» для багатьох залишається загадкою. Його можна зробити самостійно, а можна купити вже готовий. Він готується на основі соєвого соусу, але з додаванням меду, імбиру, цукру і часнику, тому соус солодше і гостріше. В цілому він дуже схожий на звичний нам соєвий. Страви з його додаванням виходять пікантними, можна додати кілька крапель в якості спеції або побільше - для насиченого смаку.

  • Гречана локшина - 200 грам
  • Куряче філе - 400 грам
  • Оливкова олія - 20 мілілітрів
  • Брокколі - 130 грам
  • Морквина - 130 грам
  • Лук-пориста - 50 грам
  • Соус «Теріякі» - 150 мілілітрів
  • Кунжут - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
локшина під соусом
1. Морквину чищу, мою і нарізаю тонкими брусочками.
локшина під соусом
2. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї оливкова олія, розігріваю, на розпеченій поверхні обсмажую брусочки.
локшина під соусом
3. Тим часом цибулю-порей мою і нарізаю великими кружечками.
локшина під соусом
4. Капусту брокколі використовую свіжу, тому мою її і нарізаю великими шматочками.
локшина під соусом
5. До м'якої моркви додаю порей і брокколі, перемішую і обсмажую.
локшина під соусом
6. Куряче філе мою, зачищаю від плівки і хрящів і нарізаю невеликими кубиками.
локшина під соусом
7. Відправляю курку до овочів на сковороді, перемішую і готую пару хвилин.
локшина під соусом
8. За смаком додаю сіль і мелений чорний перець, перемішую. В цей же час відварюю гречану локшину в підсоленій воді.
локшина під соусом
9. До овочів на сковороді вливаю соус «Теріякі», зменшуємо вогонь до мінімуму.
локшина під соусом
10. Відварену локшину викладаю до овочів, перемішую і прогріваю 5-7 хвилин.
локшина під соусом
11. Готову локшину посипаю кунжутним насінням і подаю до столу обов'язково гарячої.

Схожі рецепти