Локшина під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Для багатьох азіатська кухня обмежується суші. Більшість продуктів, приправ, соусів для нас складні не тільки у вимові, але і за смаком. Розповім, як приготувати локшину під соусом "теріякі" .
Цей соус, як і соєвий, дуже часто використовується в азіатських країнах. І якщо соєвий соус ми вже облюбували, то соус «Теріякі» для багатьох залишається загадкою. Його можна зробити самостійно, а можна купити вже готовий. Він готується на основі соєвого соусу, але з додаванням меду, імбиру, цукру і часнику, тому соус солодше і гостріше. В цілому він дуже схожий на звичний нам соєвий. Страви з його додаванням виходять пікантними, можна додати кілька крапель в якості спеції або побільше - для насиченого смаку.
- Гречана локшина - 200 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Брокколі - 130 грам
- Морквина - 130 грам
- Лук-пориста - 50 грам
- Соус «Теріякі» - 150 мілілітрів
- Кунжут - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Морквину чищу, мою і нарізаю тонкими брусочками.
2. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї оливкова олія, розігріваю, на розпеченій поверхні обсмажую брусочки.
3. Тим часом цибулю-порей мою і нарізаю великими кружечками.
4. Капусту брокколі використовую свіжу, тому мою її і нарізаю великими шматочками.
5. До м'якої моркви додаю порей і брокколі, перемішую і обсмажую.
6. Куряче філе мою, зачищаю від плівки і хрящів і нарізаю невеликими кубиками.
7. Відправляю курку до овочів на сковороді, перемішую і готую пару хвилин.
8. За смаком додаю сіль і мелений чорний перець, перемішую. В цей же час відварюю гречану локшину в підсоленій воді.
9. До овочів на сковороді вливаю соус «Теріякі», зменшуємо вогонь до мінімуму.
10. Відварену локшину викладаю до овочів, перемішую і прогріваю 5-7 хвилин.
11. Готову локшину посипаю кунжутним насінням і подаю до столу обов'язково гарячої.