Куряча грудка під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальники азіатської кухні, хочете зробити на обід або вечерю приголомшливе гаряче блюдо? Досить просте в процесі, пікантне і неймовірно смачне! Тоді вирушайте на кухню і повторіть рецепт.
Пропоную вашій увазі класну ідею, як приготувати курячу грудку під соусом "теріякі" . Ніжне запечене філе в пікантному соусі - це дійсно дуже смачно! Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром і овочами. У соус для любителів гостренького можу запропонувати додати трохи Тобаско, наприклад. Перед подачею доповніть курочку насінням кунжуту, буде здорово!
- Куряча грудка - 4 штуки
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Оцет яблучний - 1/4 склянки
- Часник - 1-3 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком (або гострий соус)
1. Почнемо з соусу. У невеликій сотейник відправте крохмаль і воду. Перемішайте віночком до однорідності. Додайте соєвий соус, цукор, оцет, подрібнений часник і імбир. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Зніміть з вогню, ще раз перемішайте і відставте в сторону.
3. Курячі грудки вимийте і висушіть. Оберніть харчовою плівкою і трохи відбийте з двох сторін. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
4. Викладіть грудку на деко, полийте її трохи соусом і відправте в духовку. Кожні 5-7 хвилин діставайте, щоб підлити соус.
5. Таким чином курочка буде саме запікатися, а не варитися в соусі. Запікайте її хвилин 30-45, в залежності від розміру грудок.
Подавайте до столу курку гарячої, змастивши соусом і присипавши кунжутом.
Подавайте до столу курку гарячої, змастивши соусом і присипавши кунжутом.