Рецепт Куряча грудка під соусом «терияки» фото

Куряча грудка під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Курка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Шанувальники азіатської кухні, хочете зробити на обід або вечерю приголомшливе гаряче блюдо? Досить просте в процесі, пікантне і неймовірно смачне! Тоді вирушайте на кухню і повторіть рецепт.

Пропоную вашій увазі класну ідею, як приготувати курячу грудку під соусом "теріякі" . Ніжне запечене філе в пікантному соусі - це дійсно дуже смачно! Подавати до столу страву можна з улюбленим гарніром і овочами. У соус для любителів гостренького можу запропонувати додати трохи Тобаско, наприклад. Перед подачею доповніть курочку насінням кунжуту, буде здорово!

  • Куряча грудка - 4 штуки
  • Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1/2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Оцет яблучний - 1/4 склянки
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Перець - За смаком (або гострий соус)
куряча грудка під соусом
1. Почнемо з соусу. У невеликій сотейник відправте крохмаль і воду. Перемішайте віночком до однорідності. Додайте соєвий соус, цукор, оцет, подрібнений часник і імбир. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
куряча грудка під соусом
2. Зніміть з вогню, ще раз перемішайте і відставте в сторону.
куряча грудка під соусом
3. Курячі грудки вимийте і висушіть. Оберніть харчовою плівкою і трохи відбийте з двох сторін. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
куряча грудка під соусом
4. Викладіть грудку на деко, полийте її трохи соусом і відправте в духовку. Кожні 5-7 хвилин діставайте, щоб підлити соус.
куряча грудка під соусом
5. Таким чином курочка буде саме запікатися, а не варитися в соусі. Запікайте її хвилин 30-45, в залежності від розміру грудок.
Подавайте до столу курку гарячої, змастивши соусом і присипавши кунжутом.

Схожі рецепти