Рецепт Лосось під соусом «терияки» фото

Лосось під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Лосось, Риба та морепродукти, Зелень, Імбир
Для діабетиків
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Гарячі страви, Стейк

Багато зараз віддають перевагу японській кухні. Лосось під соусом "теріякі" - звичайнісіньке блюдо японської кухні. Але воно надзвичайно смачне. Аромат соусу теріякі нікого не залишить байдужим.

Відмінний рецепт з японської кухні, з його допомогою ви дізнайтеся, як приготувати лосось під соусом теріякі будинку. Для приготування цієї страви соус теріякі можна використовувати як готовий покупної, так і приготувати його самому. При готуванні соусу теріякі в домашніх умовах можна додати в нього біле сухе вино (3 столові ложки), воно додасть соусу родзинку. Готового лосося викладіть на блюдо, полийте зверху соусом і посипте щіпкою кунжутного насіння. Для гарніру найкраще підійде звичайний рис. От і все! Ніжний ароматний лосось під соусом теріякі готовий! Смачного!

  • Лосось - 500 грам
  • Соєвий соус - 1/3 склянки
  • Вода - 1/3 склянки
  • Коричневий цукор - 1/4 склянки
  • Тертий імбир - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Чорний мелений перець - 2 щіпки
  • Кунжутне насіння - 1 щіпка
лосось під соусом
1) Візьміть філе лосося, добре поперчіть і посоліть його.
лосось під соусом
2) Філе необхідно розрізати на порційні шматочки.
лосось під соусом
3) Лосось викладіть на гриль шкірою вгору ( або звичайну сковорідку) і обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
лосось під соусом
4) Переверніть шматочки і обсмажте іншу сторону ще приблизно 6-8 хвилин.
лосось під соусом
5) Вилийте в невелику миску готовий соус теріякі. Якщо ви робите соус самі, то необхідно змішати соєвий соус, воду, коричневий цукор, часник, імбир і трохи чорний мелений перець.
лосось під соусом
6) Акуратно полийте філе лосося соусом теріякі, зверху посипте порубаним зеленою цибулею. Як гарнір сюди відмінно підійде рис. Смачного!

Схожі рецепти