Лосось під соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Багато зараз віддають перевагу японській кухні. Лосось під соусом "теріякі" - звичайнісіньке блюдо японської кухні. Але воно надзвичайно смачне. Аромат соусу теріякі нікого не залишить байдужим.
Відмінний рецепт з японської кухні, з його допомогою ви дізнайтеся, як приготувати лосось під соусом теріякі будинку. Для приготування цієї страви соус теріякі можна використовувати як готовий покупної, так і приготувати його самому. При готуванні соусу теріякі в домашніх умовах можна додати в нього біле сухе вино (3 столові ложки), воно додасть соусу родзинку. Готового лосося викладіть на блюдо, полийте зверху соусом і посипте щіпкою кунжутного насіння. Для гарніру найкраще підійде звичайний рис. От і все! Ніжний ароматний лосось під соусом теріякі готовий! Смачного!
- Лосось - 500 грам
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Тертий імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Чорний мелений перець - 2 щіпки
- Кунжутне насіння - 1 щіпка
1) Візьміть філе лосося, добре поперчіть і посоліть його.
2) Філе необхідно розрізати на порційні шматочки.
3) Лосось викладіть на гриль шкірою вгору ( або звичайну сковорідку) і обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
4) Переверніть шматочки і обсмажте іншу сторону ще приблизно 6-8 хвилин.
5) Вилийте в невелику миску готовий соус теріякі. Якщо ви робите соус самі, то необхідно змішати соєвий соус, воду, коричневий цукор, часник, імбир і трохи чорний мелений перець.
6) Акуратно полийте філе лосося соусом теріякі, зверху посипте порубаним зеленою цибулею. Як гарнір сюди відмінно підійде рис. Смачного!