Лосось під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю рибу, і лосось є одним з улюблених мною. Він не тільки дивний на смак, але і дуже простий і швидкий в приготуванні. Лосось під соусом - мій улюблений рецепт з цієї риби!
Лосось під соусом - просте в приготуванні, але дуже ефектне, я б навіть сказала - святкове блюдо. На його приготування йде не більше півгодини, і - від вас буде потрібно мінімум зусиль. А блюдо виходить, прямо скажемо, вишукане - добре приготований лосось під правильним соусом не соромно подати навіть найдорожчим і розпещеним гостям.
- Філе лосося - 4 штуки
- Соняшникова олія - 1+1/2 Ст. Ложки
- Сіль перець - За смаком
- Luk-salotų - 1 штука (подрібнити)
- Зубчик часнику - 1 зубчик
- Сухе біле він0 - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука (видавити сік)
- Вершкове масло - 6+1/2 штуки
- Свіжа петрушка - 1 Ст. Ложка (подрібнити)
На максимальній температурі розігріваємо духовку разом з листом. Філе лосося солимо, перчимо і обмазуємо соняшниковою олією, викладаємо на розпечений лист.
Помістіть рибу в попередньо розігріту духовку. Зменшіть високу температуру до 250 градусів і смажте рибу протягом 12-15 хвилин.
У той час як риба готується в духовці, розтопіть на середньому вогні в сотейнику 1/2 столової ложки масла. Додайте цибулю-шалот і часник. Приправте сіллю і перцем за смаком. Коли цибуля стане золотистим, вливаємо склянку білого сухого вина, потім додаємо лимонний сік.
tusim, поки кількість рідини не зменшиться вдвічі. Потім додаємо по одній ложці вершкового масла і акуратно збиваємо вінчиком. Соус поступово починає густіти.
Додаємо в готовий соус петрушку і поливу їм філе лосося.