Табуле
(покроковий рецепт з фото)
Табуле - просте в приготуванні освіжаючий літній блюдо, яке дуже популярно в північній Африці. Це - мабуть, найвдаліша версія табуле, традиційного салату з булгура і овочів.
Перш за все хочу сказати, що готувати табуле потрібно завчасно, т.К. Булгур тільки набухає 40 хвилин, але ж йому ще потрібно охолонути. Так що приготування цього салату потрібно починати мінімум за годину до трапези. Рецепт табуле вважається надбанням ліванської кухні, однак це блюдо популярно і в інших країнах цього регіону. Оскільки інгредієнти досить прості і доступні, рецепт табуле популярний і у нас вдома. Ділюся їм з вами.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки
- Зелень - За смаком (м'ята, петрушка)
- Цибуля - 1/2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Стакан булгура заливаємо двома склянками окропу. Ми залишаємо на 30-40 хвилин набухати.
Зелень дрібно нарубати, цибулю і помідори дрібно нарізати. Змішати в салатниці.
Nabuhshiy крупа (без рідини) додати в салат. Перемішати.
Заправити оливковою олією і лимонним соком, посолити за смаком. Готово!